CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vererek, Serdivan AVM yanındaki yeşil alanın ticari alanın dönüştürülüp, bölgedeki okullara kaydırılmasına itiraz etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, İl Başkan Yardımcısı Gönül Yıldız İrşi, İl yöneticisi Ayhan Kadanalı, CHP Serdivan Belediye Meclis Üyeleri Sabahattin Bayhan ve Fethi Cin ile birlikte Serdivan AVM yanındaki yeşil alanla ilgili imar planı değişikliğine itiraz dilekçesini Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

İl Başkanı Ecevit Keleş, geçmişte halkın hizmetinde olan yeşil alanların top sahası, mesire alanı gibi yerler olarak hizmet verdiğine vurgu yaparak, “Bugün yeşil alanların araba otoparkı olarak kullanılması, Serdivan AVM’nin yeşil alana ruhsatsız dükkanların yapılması ve bu tür arazilerinin ticari ranta çevrilmesini, karar verici sizler çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatamazsınız. Bundan dolayı imar değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“Belediyemiz Meclisince 08/11/2021 tarih 10/535 sayılı kararı ile onaylanıp ve yine 23/11/2021 tarihinde askıya çıkarmış olduğunuz,

  1. Sakarya ili Serdivan İlçesi 132 ada 18 parselin Doğusunda kalan 2617 metrekare boşluk ve 132 ada 6 ile 14 nolu parselleri ilgilendiren 1/5000 nazım imar planı değişikliğine;
  2. Hiçbir alt ölçekli imar planı üst ölçekli planlara aykırı olarak düzenlenemez ilkesi varken sizin düzenleyip askıya çıkardığınız 1/5000 nazım imar planı değişiklik 1/25000 üst plana uyumsuzdur. Bundan dolayı imar değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir.
  3. Daha önce askıya çıkardığınız aynı değişiklik mahkemece iptal edildi ve siz bunu üst mahkemeye taşıdığınız ve üst mahkemenin sonucu daha gelmediği halde siz nasıl olurda aynı şekilde onaylarsınız. Bundan dolayı imar değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir.
  4. İmar kanununa göre yeşil alana terk edilen arazinin ticari alana dönüştürülmesi ileride yeşil alana terk eden tarafından mahkemeye başvurması halinde iptal edileceğinden dolayı imar değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir.
  5. Yeşil alan faaliyette bulunan okulların üzerine kaydırılması hem kanuna aykırı hem ileride kanuni sıkıntılara sebebiyet vereceğinden imar değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir.
  6. Serdivan AVM, Cadde 54, ve mevcutta yapılan hotel inşaatının bulunduğu alanlar geçmişte halkımızın hizmetinde yeşil alan, top sahası, mesire alanı gibi yerler olarak hizmet veren alanlar iken bugün yeşil alanların araba otoparkı olarak kullanılması, Serdivan AVM’nin yeşil alana ruhsatsız dükkanların yapılması ve halkımızın bu tür arazilerinin ticari ranta çevrilmesini KARAR VERİCİ SİZLERİN ÇOCUKLARINIZA VE TORUNLARINIZA ANLATAMAZSINIZ. Bundan dolayı imar değişikliğinin iptal edilmesi gerekmektedir. Bu sebeplerle 1/5000 nazım imar planı değişikliğine itiraz ediyoruz.”