CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, “Ülkemizin ve halkımızın bugünü ve geleceği için, sermayenin ve emperyalist kuruluşların lehine, halkımızın aleyhine olan yanlış tarım politikalarının ivedilikle halkımızın lehine olacak şekilde değiştirilmesi gerekir” dedi.

Çetin,, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin tarımsal üretim açısından dünyanın en uygun coğrafyasında bulunduğunu, ancak uygulanan yanlış tarım politikaları sonucunda tüketiciler her geçen gün gerekli olan tarımsal ürünlere ve gıda maddelerine erişmekte zorlandığını, gıda yoksulluğunun giderek artış gösterdiğini belirtti.

Tarımsal üretimde hemen her yönden bir gerileyiş, bir düşüş görüldüğünü vurgulayan Çetin, “TÜİK İstatistiklerine göre, 2005 yılından 2017 yılının sonuna kadar toplam tarım alanı 41 milyon 223 bin hektardan 38 milyon 2 bin hektara, ekilen tarım alanı ise 18 milyon 5 bin hektardan 15 milyon 2 bin hektara düşmüştür. Aynı yıllar içerisinde kuru baklagillerde, tahıllarda, yağlı tohumlarda, yumru ve kök sebzelerde ve diğer sebzelerde kişi başına üretim miktarı son derece azalmıştır” ifadelerini kullandı.

“Sermaye için değil, halk için tarım”

Tarımsal ürünler çiftçiden tüketiciye en az 4-5 kat pahalı ulaştığına işaret eden Çetin, şöyle devam etti:
“Ülkemizin ve halkımızın bugünü ve geleceği için, sermayenin ve emperyalist kuruluşların lehine, halkımızın aleyhine olan yanlış tarım politikalarının ivedilikle halkımızın lehine olacak şekilde değiştirilmesi gerekir. Tarımsal üretim, dağıtım ve tüketim alanlarında söz, yetki ve kararın halkımızda yani küçük çiftçilerde ve tüketicilerde olması için gerekli olan yasal ve idari düzenlemeler yapılmalıdır. Hiçbir vatandaşımız umudunu yitirmesin Bunun için CHP iktidarın da bu gidişten zarar gören, bu gidişten olumsuz etkilenen tüm halkımızın, küçük çiftçilerin ve tüketicilerin ayağa kalkmaları ve bu gidişten kurtulup “halkın tarımı”nı ayağa kaldırmak için yol haritamız iktidarımız da uygulanmak üzere hazır. CHP varsa umut var.”