CHP Sakarya İl kadın kolları, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Parti İl Merkezi’nde yapılan açıklamada, "Ne bir eksik ne bir fazla Meclis'te ve yerelde eşit temsil istiyoruz. Bu konudaki mücadelenin peşini bırakmayacağız" denildi.

CHP Sakarya İl Kadın Kolları, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu’nun okuduğu açıklamada, "Ne bir eksik ne bir fazla Meclis'te ve yerelde eşit temsil istiyoruz. Bu konudaki mücadelenin peşini bırakmayacağız" denildi.

Eşitsiz sistemi değiştirmek için CHP olarak adım attıkları ifade edilen açıklamada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk imzacısı olduğu ve eşit temsili öngören kanun teklifimizi 8 Mart'ta Meclis'e sunduk. Bu teklifte hem genel hem de yerel seçimlerde denklik uygulamasını güvence altına almak istemiştik. Aynı zamanda aday listeleri hazırlanırken fermuar sistemine göre sıralamanın yapılmasını da teklife dahil etmiştik. Bu teklifimiz gerçekten bizler için çok değerliydi. Ancak teklifimiz bütün taleplere rağmen AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Böylece bir kez daha 'kim gerçek anlamda kadın erken eşitliğini savunuyor' bunu görmüş olduk. Ama bu bizim için bir son değil, başlangıçtır. Asla ve asla vazgeçmeyeceğiz, bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.

ÜLKE KADIN MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Biz kadınlar, bir yandan eşitlik mücadelesi verirken diğer yandan da yaşam hakkımızı savunmak zorunda kalıyoruz. AKP Hükümeti’nin uyguladığı politikalar nedeniyle, ülkemiz adeta kadın mezarlığına dönüştü. Bu cins kırımı durdurmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 5 Aralık 2020 tarihinde “YaşamHak” projemizi hayata geçirdik. Bir yıl önce bugün, “Yaşama hakkı; dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez olan en temel insan hakkıdır” diyerek yola çıktık. Logomuzda, şiddetin panzehri olan sevginin sembolü kalp ile lokasyon işaretini iç içe geçirdik ve YaşamHak’ın “şiddetin son bulma adresi” olduğunu ilan ettik.

İktidarda olmamamıza rağmen, Partimizin çözüm üreten icracı kimliğini ortaya koyduk. İstanbul Sözleşmesi’nin gerekliliklerinden birini yerine getirerek, genel merkezimizde Alo Şiddet Hattı kurduk. 444 82 85 numaralı hattımızdan 7/24 şiddet mağdurlarına ücretsiz hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. CHP Kadın Kolları olarak tüm şiddet vakalarıyla tek tek ilgileniyoruz.”

YAŞAM HAK UYGULAMASI”
“Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve barolar ile 55 protokol imzaladık. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine aracı oluyoruz.

Bugünden itibaren tüm şiddet mağduru kadınlar ve çocuklar bize bir tuş ile ulaşabilecekler. Cep telefonlarından indirilecek olan YaşamHak uygulaması ile hem çağrı merkezimizle hem de kolluk güçleriyle hızla temas kurabilecekler. Ayrıca uygulama sayesinde, en yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerimizle bağlantıya geçebilecekler.

Projemizin birinci yılında, tüm şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara “Yalnız değilsin, biz varız” diyor, iktidarımızda şiddeti durduracağımızın sözünü veriyoruz!”