Babahan, yazısında Erdoğan'ın iktidarda kalmak için her yolu deneyeceğini belirterek, elindeki en önemli silahın, hileli oy kullanımına izin verecek seçim yasası düzenlemesi ve İçişleri Bakanlığı’nın gücü kadar, muhalefeti zayıflatmak ve daha da bölmek olacağını belirtti. Oyları bölmek için Tansu Çiller’i kullanmayı denediğini, ancak muhtemelen toplumda hiç itibarı ve karşılığı olmadığını fark ederek durduğunu iddia eden Babahan, "Bu noktada farklı bir isim yavaş yavaş su üstüne çıkıyor. Genç Parti Genel Başkanı ve işadamı Cem Uzan. Erdoğan’la kavgası sonucu 2009 yılında yurtdışına kaçmak zorunda kalan Uzan, yıllardır Paris’te yaşıyor. Uzan, 2002’de yüzde 7.5’luk oy oranıyla barajı aşamamış ama Erdoğan’a tek başına iktidar yolunu açmıştı. 2007 seçimlerinde de yüzde 3 oy almayı başarmıştı" ifadelerini kullandı.

Babahan şöyle devam etti:

"Şimdi Erdoğan, "Seçime katılma yeterliliği elde eden parti, Siyasi Partiler Kanunu’nda öngörülen ve parti tüzüğünde belirtilen süreler içerisinde ilçe, il ve büyük kongrelerini üst üste iki defadan fazla ihmal etmemiş olma koşuluyla seçime katılma hakkını muhafaza eder" değişikliğiyle Uzan’a seçime katılma yolunu açtı.Bu değişiklik, “kongresini yapmadığı için seçime katılamayacak partiye ‘kongreni yap, bizim ittifaka katıl ve de hatta sana bir de 'Çiller' verelim’ demek gibi bir şey oluyor sanki” yorumuna yol açsa da gölgede kalmış Genç Parti’ye aynı imkanı sağlıyor. Uzan, Çiller’den daha dinamik, hitap kabiliyeti ondan daha güçlü ve gençlere daha yakın bir isim. Hem İYİ Parti’den, hem CHP’den oy koparma potansiyeline sahip.

Uzan’ın Şaban Sevinç ile Bizim TV’de yaptığı programdan bir arkadaşımın uyarısıyla haberim oldu. Açıkçası iktidara yürümese de, parçalı muhalefeti zayıflatacak bir etki potansiyeline sahip. Bundan” Cem Uzan, Erdoğan’la anlaştı” sonucu çıkmasın. Erdoğan’ın gördüğü bir boşluğu kullanmaya çalıştığı sonucu daha gerçekçi bir yorum…"

Programda Genç Parti'nin ilk seçime tek başına gireceğini açıklayan Cem Uzan'ın konuşmasında verdiği mesajlara da değinen ve genç kentli seçmene cazip gelebileceğini ifade eden Ergun Babahan, yazısını şöyle tamamladı:

"İtiraf etmek gerekir ki, Cem Uzan ve Genç Parti, liberal demokrasi söylemi ve olmayacak olsa bile Avrupa Birliği hayaliyle mevcut partiler içinde yüzde 2-3’lük bile olsa bir oy potansiyeline sahip. Erdoğan yüzde bire bile razıdır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın