Emek Partisi (EMEP) Sakarya İl Başkanı Tuncay Demirtaş, TÜİK'in açıkladığı ekonomideki büyüme rakamlarını, "Halkın bütçesi küçüldü, ekonomi büyüdü. Sömürüyle, rantla, yoksuzlukla, halktan çalarak büyüdüler" sözleriyle değerlendirdi.

Tuncay Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, "TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2021 yılı üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %7,4 büyüdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu büyüme oranıyla G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz. Türkiye, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir." dedi. Ekonominin kimin için ve nasıl çalıştığı bu kadar açık itiraf edilemezdi!" dedi.

Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz, gıda, temizlik ürünleri, teknolojik ürün, benzin, mazot vb. her şeye  zam üstüne zam yağdığını, etiketlerın birbiri ardına değiştiğini ve tarihin en hızlı yoksullaşma süreçlerinden birinin yaşandığını belirten Demirtaş, "Sadece son bir yıl içinde ülke halkı yarı yarıya yoksullaştı. Hayat pahalılığı arttı, emekçinin geliri azaldı ve bütçesi küçüldü. TÜİK’in açıklamasıyla resmi enflasyon %20 civarında olmasında rağmen, uzmanlar gerçek enflasyonun %50’lere yaklaştığına işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

KİMLER BÜYÜDÜ?

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte ülke ekonomisi %7,4 büyüdüğüne göre birileri de büyümüş olmalı.
Kimler oldukları açık: AKP’nin kamu kaynaklarını sefer ettiği, ihalelere boğduğu, garantili köprü ve otoyol geçişleri ile hem halktan hem de kamu bütçesinden milyar dolarlar akıttığı beşli çete başta olmak üzere tekelci kapitalistler. Artan döviz fiyatları ile servetleri bir ay içerisinde neredeyse %50-60 artan dolar milyarderleri, rantiyeciler, vurguncular ve spekülatörler. Ucuz işgücü ve mülteci emeğini sömürerek büyük karlar elde eden ihracatçı kapitalistler.

Türkiye’yi, Avrupa’nın ve bölgenin en ucuz işgücüne sahip ülkesi haline getirdiler ve utanmadan bununla övündüler. İşçinin ve emekçi halkın ücretleri düştükçe ülke ekonomisinin büyüyeceğini vaat ettiler ve dediklerini yaptılar.

Halkın bütçesi küçüldü, ekonomi büyüdü.
Sömürüyle, rantla, yoksuzlukla, halktan çalarak büyüdüler.
Şimdi de hükümet göstermelik, geçici, “seçim dönemi” vaatlerinin peşinde.
Bu hükümet, halka yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardan başka hiçbir şey getirmedi.
Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır!

Şimdi, sahte vaatlerini yüzlerine vurmanın, patronları, rantiyeleri zenginleştiren bu sömürü düzenine karşı birlik olmanın ve mücadele etmenin, tek adam rejimine karşı güçleri birleştirmenin zamanıdır."