Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi  Kurucular Kurulu ve GMYK üyesi Evrim Rızvanoğlu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini, 'Tam bir hayal kırıklığı' olarak nitelendirdi.

Partisinin Sakarya İl Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katılan Rızvanoğlu, toplantı sonrasındaki basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını yorumladı. Rızvanoğlu,  ‘’Bugün bu toplantıyı planladığımızda, Sakarya’ya misafir olarak gelmek için uyandığımda bu kadar üzücü bir sabaha uyanacağımı bilmiyordum. Bir gece yarısı kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanının değiştiğini ve ülkemizin İstanbul Sözleşmesinden çekildiğini öğreniyoruz. Bu çok üzücü bir durum ve tam bir hayal kırıklığı" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların kazanılmış bir hakkı olduğuna vurgu yapan Rızvanoğlu, şunları söyledi:

"Çok önemliydi. Bunu kaybetmiş olmak çok üzücü ve bunu tekrar geri kazanmak zorundayız. Biz buradan sivil toplum örgütlerine, her zaman yanlarında olacağımızı ve her türlü desteği vereceğimizi bildirmek isteriz. Parti olarak her zaman İstanbul sözleşmesinin yanında olduk. DEVA Partisi kurulduğundan bu yana  kadınlarımız her zaman sistemin içinde yer aldı ve almaya devam edecektir. Hepimiz farklı geçmişlerden gelebilir, farklı inançlara sahip olabilir, farklı yaşayış tarzlarını benimsemiş olabiliriz. Ancak tek bir gerçek var, hepimizin hayali iyi bir Türkiye’de yaşamak, güzel sabahlara uyanmaktır. ‘’