Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Serdivan İlçe Başkanı Ömer Aktaş, Sakarya Üniversitesi'nin düzenlediği festivalde tepkilere neden olan görüntülerle ilgili konuştu.

Aktaş yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşleri savundu:

"Ülkemizde yıllarca üniversitelerimizde yaz ve bahar mevsimini selamlayan bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Bunlardan birisi ise Sakarya Üniversitesi idi. Bu şenliklerin amacı gençlerimizin sosyal birliktelik içinde aktiviteler yapması, eğlenmesi ve kış mevsiminin üzerimizde bıraktığı ölü toprağının atılmasıydı. Mevcut iktidarın bir teşkilatı gibi çalışmaya başlayan üniversite yetkilileri, önce tamamen bu şenlikleri kaldırdı daha sonra ise kendi zihin dünyalarındaki gibi tekrardan başlatıp adınıda saüfest koydular. Katılımcı listeleri adeta miting meydanı konukları gibiydi ,Meclis başkanı ,Cumhurbaşkanı yardımcısı ,Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü... Sadece bu üst statülü hükümet yetkilileri değil kendi kadrolu sanatçılarını, kadrolu yazarlarını bu festivalin bir figürü haline getirdiler.

Deva Partisi Serdivan İlçe Başkanlığı olarak, gençlerin özgür olduğu, düşüncesini ifade edebildiği ve dilediği şekilde eğleneceği bir Serdivan için çalışıyoruz. Kimsenin kendini öteki hissetmediği, demokrasi ve özgürlüklerin derinden hissedildiği bir Türkiye hayal değil Deva ile gerçek olacak. Sakarya Üniversiteli genç arkadaşlarımı selamlıyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Festivaller öğrencilerimizi mutlu etsin, umutla doldursun, enerjisini arttırsın belleklerine birer anı olarak kazınsın, dinlesin,gülsün dans etsin ve bunları gerçek sanatçılarla yapsınlar.

Türkülerde söylesin, rock müzikte yapılsın,çiftetelli de oynansın, halayda çekilsin...

Üniversiteler her rengin, her tadın, her sesin, her fikrin bahçesidir."