İstanbul seçimlerindeki açıklamalarıyla ülke gündemine oturan AKP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, aynı dönemdeki döviz kurlarıyla ilgili öngörüsünde de fena yanıldı.

Anadolu Ajansı'nın 31 Mart seçimleri öncesinde servis ettiği habere göre, Kaynarca'da seçim çalışmalarına katılan Ali İhsan Yavuz, dövizdeki dalgalanmadan kaynaklı yaşanan sıkıntıların dış kaynaklı olduğunu dile getirmiş, bu hamlelerin amacının Türkiye'yi eski günlerine geri çevirmek olduğunu idida etmişti.
Doların 7,3 liradan 5 lira düzeyine düştüğünü ve bunun nedeninin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu söyleyen Yavuz, şöyle konuşmuştu:
"Çok hızlı adımlar atıldı, çok hızlı kararlar verildi ve toparlandı. Emin olun seçimden sonra daha da toparlayacak. Seçimden sonra daha da aşağıya düşecek. Neden? Artık kriz üretmeyen, kaos üretmeyen, bize çok hızlı karar aldırtan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var."

Yavuz'un daha da gerileyecek dediği dolar kuru uzun süre 6 lira düzeyinde seyrettikten sonra bu hafta 7,30'u tekrar gördü.

İlgili haberi okumak için tıklayın