EMEP Sakarya İl Başkanı Tuncay Demirtaş, 2021 yılı asgari ücretiin  patronların yüksek karlılıklarını engellemeyecek bir rakamla açılandığını belirterek, "Üstelik patronlara her türlü vergi teşviki, işkur destekleri verilirken ekonomiyi asıl ayakta tutan işçilere yine sefalet ücreti dayatılmıştır" dedi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Evrensel Gazetesi'nin bugünkü sayısında yeralan, işçilerin asgari ücrete ilişkin görüşlerini ve yaşadıkları zorluklara ilişkin anlatımlarını da  payaşarak, şunları kaydetti:

"İşçilerin, emekçilerin günlük gazetesi Evrensel’de bugün yer alan büyük sanayi kentlerinden onlarca işçinin bir kaçının asgari sefalet ücreti işle ilgili görüşleri böyle. Biz de soruyoruz. İşçilerin bu görüşlerinde herhangi bir emekçinin katılmadığı bir yan olabilir mi. Yine dağ fare doğurmuş, üç konfederasyonun sözüm ona birlikte tutum almalarına rağmen asgari ücret tam da patronların yüksek karlılıklarını engellemeyecek bir rakamla açılanmıştır. Üstelik patronlara her türlü vergi teşviki, işkur destekleri verilirken ekonomiyi asıl ayakta tutan işçilere yine sefalet ücreti dayatılmıştır. Emek Partisi olarak bu açlık sefalet ücretini daha yaşanabilir bir düzeye çıkarmak için, işçileri, emekçileri kıdem tazminatı saldırısını püskürttükleri gibi sendikalarını da bir araya getirerek, işyerlerinde en uygulanabilir yaratıcı eylemlerle, asgari sefalet ücretini asla kabul etmediklerini kamuoyuna duyurmak için birlikte mücadele etmeye açık desteğimizi de taahhüt ederek çağırıyoruz."