EMEK Partisi (EMEP) Sakarya İl Başkanlığı'na Tuncay Demirtaş seçildi.
Parti binasında gerçekleştirilen 9. Olağan Kongreye partililerin yanı sıra KESK- Eğitim -Sen Şube Başkanı Yücel Kaçar, DİSK -Emekli Sen Şube Başkanı Mehmet Çetin, Tüm Emekli Sen Şube Temsilcisi Necdet Kepenek, HDP yöneticisi Fethi Buluş, Serdivan İlçe Başkanı Yılmaz Aydın, Erenler İlçe Başkanı Baki Yurekli, Arifiye İlçe Başkanı Mehmet Candemir, Sol Parti İl Meclisi Üyesi İsmail Öztürk, Türkiye İşçi Partisi İl Başkanı Uğur Acicbe katıldı.

İl Başkanlığına seçilen Tuncay Demirtaş, kongre sonrasında yaptığı açıklamada, "Başarmanın yani her türden gerici-fasist, keyfi, hukuksuz, siyasal baskıları durdurmanın, tüm toplumsal sınıf katman ve kategorik kimliklerin kazanılmış haklarına yapılan jandarmalı, polisli saldırıları sonlandirmanin bir tek yolu vardir. Örgütlü birleşik halkı hiçbir kuvvet yenemez" dedi. 

Birlikte mücadele tartışmalarının halkın ezici çoğunluğunu ilgilendiren acil talepler üzerinden yapılması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Elbette bu talepler salt ekonomik degil siyasal taleplerdir ve olmalıdır. Bir tarafta tek adam, tek parti baskı rejimi, diğer tarafta adı bile sağcı ve tekçi, şoven, milliyetci ve muhafazakarlıkta AKP- MHP ile yarışan baska bir siyasal gerici burjuva muhalefeti ittifakı var. Ülkemiz ve halklarımız bu ölüm-sıtma döngüsüne mahkum değildir" ifadelerini kullandı.