Emek Partisi (EMEP) Sakarya İl Başkanı Tuncay Demirtaş, Kocaeli, Muş ve Eskişehir'de birbiri ardına gelen konser ve festival yasaklarına tepki göstererek, "Sanat ve gençlik yasakları yenecek" dedi.

Tuncay Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Tek adam yönetiminin sanata, sanatçıya, gençliğe yönelik yasaklamalar üst üste geliyor. Dünya çapında tanınan sanatçılarımız Aynur Doğan'ın Kocaeli Derince'de ve Metin-Kemal Kahraman'ın Muş'ta verecekleri konserler akıl almaz gerekçeler ile yasaklandı. Kürtçe müziğin bu değerli sesleri susturulamaz!

Ankara Üniversitesi'nde 90 yıllık İnek Bayramı, 2016 yılında olduğu gibi yine yandaş medya tarafından hedef gösterildi. Ardından rektörlük tarafından soruşturmalar açıldı. Ankara Üniversitesi gibi köklü bir eğitim kurumunun yönetimi, nereyi yönettiklerinin bilincinde olmadıklarını gösterdi. 

Eskişehir'de ise sevilen sanatçıları dinleyicileri ile buluşturacak Anadolu Fest, şehirdeki 'genel yasaklar' kapsamında engellendi. 

K-pop akımının önde gelen isimlerinden Mirae grubunun Ankara'da vereceği konser ise gençleri eşcinselliğe yönlendirdiği gerekçesi ile iptal edildi. Bu yasaklar bir kez daha gençliğin sosyal ve kültürel alanlarını hedefe koyan tek adam yönetiminin ayrımcı ve nefret söylemi üreten politikalarını ortaya koymaktadır.

Yasaklarınızla belki:bir şehirde bir süre bütün buluşmaları durdurabilirsiniz. Sanatçıların sahneye çıkmasını, anadillerinde şarkılar söylemesini engelleyebilirsiniz. Gençliğin neşesini gölgeleyebilirsiniz. Ancak sanatın gücü, gençliğin enerjisi karşısında hiç şansınız yok!

Emek Partisi, tek adam yönetiminin bu yasakçı politikalarından rahatsız olan gençlerle ve sanatçılarla beraberdir, omuz omuzadır.

Gerici faşist bir rejim inşa etme, “dindar ve kindar” nesiller yetiştirme politikalarının sonuna nasıl geldiğinizi gelecek nesillere yine sanat anlatır."