Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan DEVA Adapazarı İlçe Başkanı Ahmet Özkan, “Her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almayı kendimize görev addediyoruz.” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Adapazarı İlçe Başkanı Ahmet Özkan, Engelliler haftasında yaptığı açıklamayla, kentte engelli vatandaşların karşılaştıkları sorunlarla buna yönelik çözüm önerilerini gündeme getirdi:

Engellilerin toplu taşımada karılaştığı sorunları dile getiren Özkan, “Toplu taşıma sistemlerinde görme ve işitme engelli vatandaşlarımız için anons ve sinyal sistemleri olmalıdır. Engelli vatandaşlarımız hangi durakta ineceklerini bilmedikleri için zorluk yaşamaktadır. Tüm şehir otobüslerinde ve ulaşım sistemlerinde anons ve sinyal sistemleri bir an evvel kurulmalıdır. 2022 yılında Sakarya’da bu sorunun olması, şehri yönetenlerin ayıbıdır” dedi.

Üst geçitlerin mutlaka, asansörlü olarak planlanması gerektiğini vurgulayan Özkan, “Yaz ayları yaklaşırken sahili olan ilçelerimizde “erişilebilir plajlar” oluşturulmalı ve engelli vatandaşlarımızın denize girmeleri kolaylaştırılmalıdır. Özellikle toplu taşımada erişim, yaşam alanlarının düzenlenmesi, sağlık ve bakım hizmetlerinde engellilerin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atılması gerekmektedir. Pandemi gibi dönemlerde engelliler aşılama sürecinde öncelik tanınan sınıflara dahil edilmelidir. Engelleri aşacağımız uygulamalar, hayatın içinde her yerde yer almalıdır” ifadelerini kullandı.

“ENGELSİZ SAKARYA İÇİN BERABER MÜCADELE EDELİM”

Sakarya’nın bütün bunları gerçekleştirebilecek duyarlılıkta ve güçte bir şehir olduğuna vurgu yapan Özkan, şunları kaydetti:

“Engelsiz Bir Sakarya için daha güçlü mücadele etmemiz gerekmektedir” diye konuştu. Özkan açıklamasında; “Engelliye acınası bakışlarla değil; hayranlıkla bakmalıyız. Çünkü o kendi engelini aştığı halde biz zihnimizdeki engeli aşamamışız demektir. Engelli bireyleri daha iyi anlamak, farkındalık oluşturmak ve engelleri kaldırmak adına engellilerin özgürce yaşayacağı alanlara ve düzenlemelere daha çok imkân ve kolaylık sağlayalım.”