DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Sakarya Şehir Hastanesi'nin 8 katlı olarak projelendirildiğini ve bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geri döndüğünü belirterek, 'Süreç boşa gitti' dedi.

Mehmet Erdoğan dün düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin geçen yıl içintemelini atılacağını açıkladığı Sakarya Şehir Hastanesi Projesi'nin yine ertelendiğini söyledi. Şehir hastanesi için uzun süre yer seçimi nedeniyle beklendiğini ve sürecin sonunda Alancuma'da karar kılındığını hatırlatan Erdoğan, "Projeyi 8 katlı olarak yapmışlar ve proje Cumhurbaşkanı’ndan geri döndü" diye konuştu.

Bu durumu 'skandal' olarak yorumlayan  Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi ödenekleri çıkmış, alanı hazır bu şehir hastanesi projesinin, deprem bölgesi Sakarya’da 8 katlı olarak hazırlanmasına kim müsade etti? Son aşamaya kadar hükümet milletvekilleri, genel başkan yardımcıları hiç mi merak edip bakmamışlar projeye? Bu projenin bu şekilde hazırlanmasına kim müsade etti? Anlamakta zorluk çekiyorum. Yıllardan beri planlanan Şehir Hastanesi, projesi 8 katlı olduğu için geri döndü ve bütün süreç boşa gitti. Bu tam bir skandaldır. Projenin deprem bölgesi Sakarya’da 8 katlı olarak yapılması ayrı bir skandal, yıllardır seçim vaadi olarak kullanılmasına rağmen kontrol bile edilmeden yetkililere yollanıp geri dönmesi ayrı bir skandaldır. Sakarya için zaman kayıpları git gide artıyor.‘’ 

Erdoğan bir soru üzerine ilçe kongrelerinin Ramazan Bayramı sonrasında tamamlanacağını bildirdi.