AKP'de 'üç dönem üst üste milletvekili olanların bir dönem ara vermeden yeniden milletvekili olamayacağı' koşuluna 56 milletvekilinin takıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, bu 56 milletvekili arasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde yer alan Binali Yıldırım, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz, Öznur Çalık gibi isimler de yer alıyor.

Mültecilere işkence iddiaları Meclis gündeminde Mültecilere işkence iddiaları Meclis gündeminde

Erdoğan’ın bu isimlerden bazıları için istisna uygulayabileceği, bazı milletvekilleri için üç dönem kuralının uygulanabileceği ifade ediliyor. 2023 seçimlerine 'güçlü bir kadro' ile girmek isteyen Erdoğan’ın, bölgelerde yapılan çalışmaları mercek altına alacağı, bu çalışmalar sonrasında üç dönem kuralının uygulanmasını isteyeceği de belirtiliyor.

AKP’de aylar önce Erdoğan’ın talimatıyla üç dönem kuralı ile ilgili milletvekilleri üzerinde çalışma başlatılmıştı. Parti tüzüğünde daha önce yapılan değişiklikle de üç dönem kuralına takılan isimlerin yeniden milletvekili listelerinde yer alıp almayacağına ilişkin yetki de merkez karar yönetim kuruluna (MKYK) verilmişti.