Türkiye İşçi Partisi Genel başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş,  Sakarya'nın Karasu ilçesinde Halk Buluşmasına katıldı.

Baş, dün Kocaeli Çayırova'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Sapanca Kemalettin Samipaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni, şair, Eğitim Sen üyesi öğretmen Nihal Bıkım için başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında şu mesajları şu verdi:

"SORUMLU SARAY İKTİDARI"

 “Bir araya geldiğimizde AKP memleketi rezil etti, perişan etti diyoruz ve dağılıyoruz. Biz böyle yapmayalım. Türkiye’nin ne halde olduğunu birbirimize anlatma ihtiyacımız yok. Biz zaten bunu yaşıyoruz. O zaman şunu soralım. Türkiye’de 20 yıldır tarihin gördüğü en işçi düşmanı, yoksul düşmanı, halk düşmanı iktidar var. Bu politikalarına rağmen 20 yıldır bu koltuklardan neden indiremedik? Bu noktada parti olarak bir ilkemiz var. Muhalefet muhalefete muhalefet etmeyecek. Çünkü bugün Türkiye’de ne yaşanıyorsa sorumlusu Saray iktidarıdır. Peki o zaman biz bunları niye yenemiyoruz? Gelin bunu konuşalım.”

"BİZİ BU İKTİDARDAN KURTARMASI İÇİN 20 YILDIR BİRİLERİNİ BEKLEDİK"

“AKP’ye karşı olanlar bizler bir şeyleri yanlış yaptık ve eksik bıraktık. Nedir eksiğimiz? Bu iktidardan bizi kurtarması için 20 yıldır birilerini bekledik. Önce silahlı kuvvetler laikliğin bekçisi olarak halleder dedik. Anayasa Mahkemesi halleder, Baykal beceremedi ama Kılıçdaroğlu halledecek inşallah. AB halleder, ABD halleder dedik durduk. Ne zaman AKP’yi eleştirsen birileri ‘Haklısın ama idare et. Birileri bizi kurtaracak’ karşılığını aldık. O yüzden diyoruz ki, bizi kimse kurtarmayacak; becerebilirsek bu ülkenin emeğiyle alın teriyle çalışan, işçisi, emekçisi, mühendisi, doktoru olarak bir şey yaparsak bu memleket kurtulacak. Başkalarının bir şey yapmasını beklersek bu berbat hal aynı biçimde devam edecek. Dolayısıyla başkalarını suçlamayıp dönüp kendimize bakalım.”

"YENİ BİR SİYASET TARZI"

“Sınırlarını AKP’nin belirlediği bir alanda muhalefet yapmak doğru değil. O alanı zaten AKP temsil ediyor. Hırsızlıkla, yolsuzlukla, para için dağı taşı ormanı satmakla, akıl dışı her şeyi yapmakla… 20 yıldır bu iktidarı indiremediğimize göre ne yaparsak, nasıl bir araya gelirsek kurtuluruz sorusunun karşılığını bulmalıyız. Bunun yolu da yeni bir siyaset tarzına ihtiyacımız var. Şimdi olan şu: Cebinde parası olana güven var. Onlar siyaset yapıyor."

Erkan Baş’ın Yaşamak İçin Sosyalizm kitabını imzaladığı Karasu’daki toplantıya partinin İl Başkanı Uğur Acicbe, il yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Aykut Süt ve CHP üyeleri, Eğitim Sen yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.