Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın market alışverişi sonrasında yaptığı “fiyatlar gayet uygun” açıklamasına muhalefetten eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da açıklamaları nedeniyle eleştirdiği Erdoğan’ı geçtiğimiz hafta kayıp ihbarı nedeniyle yapılan arama çalışmalarında kendisini arayan kişiye benzetti.

Partisinin Meclis'teki haftalık basın açıklamasında konuşan Baş, Türkiye’nin yönetilmediğini ve savrulduğunu savundu ve “durumun vehameti nedeniyle AKP’nin PR (halkla ilişkiler) çalışmalarına maruz bırakıldıklarını” söyledi.

Erdoğan’ın market alışverişi sonrasında yaptığı açıklamanın da bunun bir parçası olduğunu işaret eden Baş şunları söyledi:

  • Asgari ücretlinin 2 bin 825 lira gibi utanç tutarına mahkum edildiği bir ülkede aylık resmi maaşı 90 bin lirayı bulan birisinin uygun açıklamasıyla halkı rahatlatma çabasını öfke ve hayret içinde dinliyoruz.
  • 'Fiyatlar gayet uygun' diyen Erdoğan, temel gıdaları almadığı market alışverişine 1002 lira ödemiş. Yani 1 saatte asgari ücretlinin bir aylık maaşından en düşük kirayı çıkarınca kalan parayı 1 saatlik alışverişe ödemiş. Ama çıkmış “Fiyatlar uygun” diyor. Halkın deyimiyle “Yediği önünde, yemediği arkasında”.
  • Saraylarında gününü gün ederek zevki sefa içinde yaşayan Cumhurbaşkanı için 90 bin lira maaş uygun. 5li çetenin her ihaleyi alması, her tür vergisinin silinmesi uygun… Yazlık saray, kışlık saray, uçan saray yüzen saray zaten ağaya beleş! Özetle söylemek gerekirse; resmi enflasyonun yüzde 20’ye, gerçek enflasyonun yüzde 44 olduğu bu ortamda, binlerce koruma olmadan teşrif edip Meclis’e gelmeye bile korkan zat tek başına markete gitmiş de bir de fiyatları uygun bulmuş.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde evinin yakınlarındaki Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait bir süpermarkette alışveriş yapmış ve ardından da "Gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun" demişti.