Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile Datça’da bir dönem spor yazarlığı yapan Feryal Pere’yi ziyaret etmesi sonrasında sosyal medyadan bazı hesaplardan yapılan paylaşımlara mal beyanı ile yanıt verdi. Baş, başta AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan omak üzere tüm siyasi parti genel başkanlarını da mal varlıklarını açıklamaya çağırdı.

Erkan Baş'ın konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

"Yalanın gerçeğin yerine geçmesine izin vermemek için yazmak şart oldu:

Villam yok. Kendime ait bir evim de yok. 13 yıldır aynı evde kirada oturuyorum. 2013 model bir arabam, kitaplarım ve bilgisayarım dışında malım-mülküm yok.

Bir de çıkarıp göstermek için cep telefonu :))"

"ÇOCUKLARIMA ONURLU BİR AD BIRAKACAĞIM"

"Ben çocuklarıma onurlu bir ad ve yaşam bırakacağım. Sosyalistlerle ilgili algı yürüten hırsızlardan geriye kalan tek şey ise utanç olacak. Çünkü halktan çaldıkları ne varsa hepsini geri alacağız, halka vereceğiz."

Siyaseti zengin olmak için değil halkın insanca yaşaması için yaptığımızı dostlarımız biliyor, düşmanlarımız da…

Yurttaşlarımız da merak ettikleri her şeyi sormak için ne zaman isterlerse ağırlamaktan onur duyarız.

Tüm parti binalarımızın kapıları yurttaşlarımıza her zaman açık.

MAL BEYANI ÇAĞRISI

Bu vesiyle en az iki kez yaptığım çağrıyı bir kez daha tekrarlıyorum: Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanları mal varlıklarını halka açıklamalıdır.

Ne kadar kolay olduğunu göstermiş olduğumu umuyorum.

NE OLMUŞTU?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekili Sera Kadıgil'in partilerinin yaz gençlik kampı için geldikleri Datça'da ziyaet ettikleri yazar Feryal Pere'nin yaptığı paylaşıma, sosyal medyada bazı hesaplardan 'sosyalist parti liderinin yazlıkta ne işi var' gibi yorumlar yapmıştı.