CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, politikacı Nesrin Nas, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, HDP Milletvekili Dersim Dağ ve gazeteci Çağlar Tekin, “Kobanê soruşturması” kapsamında HDP’li siyasetçilerin gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından operasyona tepki gösterdi. Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve birçok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir!"

Nas: Bilgen’e reva görülen muamele demokrasi isteten herkese yapılmıştır

Politikacı Nesrin Nas da şöyle dedi:

“Demirtaş’a aynı suçlamadan ikinci kez tutuklama vermişlerdi. Bu geniş gözaltı dalgası Demirtaş’ın aynı suçlamadan ikinci kez tutuklanmasını örtmek için yapılıyor gibi. Hukuk dışına bir kez çıktınız mı duracak yer yok. Bir hukuk dışılığı bir başka hukuk dışı adımla örtmekten başka.

“Ayhan Bilgen’e reva görülen bu muamele, ben bu ülkede demokrasi istiyorum, adalet istiyorum, eşitlik istiyorum ve bunu bu topraklarda yaşayan herkes için istiyorum diyen insanlara yapılmıştır.”

Keskin: Bu bir siyasi soykırım

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de şu paylaşımı yaptı:

“Ankara Başsavcılığının , HDP ye yönelik, 6 yol sonra yeniden başlattığı operasyon.Çözümsüzlük politikası, ‘son hız’ devam. Bu, gerçek bir, Siyasi Soykırım!”

Dağ: Demokrasi ve barış demeye devam edeceğiz

HDP Milletvekili Dersim Dağ da şöyle dedi:

"Saray rejimi tüm gücü ile HDP’ye saldırmaktadır, biat etmiş, iradesiz ve hukukilikten uzak olan yargının yürüttüğü bu siyasi operasyon ile bizleri asla yıldıramazlar. Bizler hep birlikte söz söylemeye, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz."

Tekin: Seçim çalışması

Gazeteci Çağlar Tekin de şöyle dedi:

"HDP'ye 6 yıl sonra yapılan bu operasyon açık ki bir seçim çalışması. HDP'yi bu süreçte AKP karşısına çıkamayacak hale getirmeye çalışıyorlar... Zira bu ülke Erdoğan'ın kaybedeceği bir seçime sokulmayacak, kaybetmemesi için seçime kadar her yol denenecek..."