HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp, binayı ateşe veren silahlı saldırgan Onur Gencer, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldürdü. Saldırgan olayın ardından gözaltına alındı.
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise öldürülen partilinin adının Deniz Poyraz olduğunu söyledi.  27 yaşında olan Gaziemir'de oturan ve adının Onur Gencer olduğu belirtilen saldırganın ifadesinde, “ PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dediği belirtildi. 

"ORGANİZE SALDIRI"

HDP'li vekil Murat Çepni  "Deniz Poyraz isimli kadın arkadaşımız öldürüldü. Bu ilk defa gerçekleşmiyor daha önce de İzmir İl örgütüne saldırı oldu. Defalarca provokasyon girişimleri oldu. Hemen partinin karşısında polis merkezi olmasına rağmen bu saldırı gerçekleşti. Organize bir saldırı. Polislerin yanından ellerini kollarını sallaya salya gidip partimize saldırabiliyorlar" dedi. Çepni şöyle devam etti:.

"Bu organize bir saldırı. İktidarın partimiz üzerinden ırkçılığı milliyetçiliği tetiklemeye çalıştığnı görüyoruz. İktidar kendi düştüğü çıkmazdan anca böyle kurtulmayı düşünüyor. Bu noktada Saray’ın ta kendisi ve içişleri bakanlığı saldırının sorumlusudur.

Gerekli hukuki başvuruları yapacağız. Tüm halkları partimizi sahiplenmeye çağırıyoruz."

HDP: İKTİDAR SORUMLU

HDP Genel Merkezi, saldırıyı sosyal medya hesabından duyurdu:

“İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.

"İzmir'deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP'liler Konak'ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır. #HDPhalktır"

TEPKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İzmir HDP İl binası önünde yurttaşlarlara bir araya geldi. Yurttaşlar, "Saldırılara boyun eğmedik eğmeyeceğiz" dedi.

Eylemde konuşan Buldan, Deniz’in bize bıraktığı miras asla yere düşmeyecek, bize bıraktığı bayrak asla yere düşmeyecek Deniz’in o gülen yüzü her zaman bizim gözlerimizin önünde mücadele azmimiz olacak. Biz bu cinayetleri, bu hikayeleri bu filmleri çok gördük. Bize “biat edeceksiniz, bizim önümüzde diz çökeceksiniz” diyenlere karşı asla ve asla onurumuzdan taviz vermedik, bundan sonra da diz çökmeyeceğiz” dedi.

Erkan Baş ise “Özgürlükten eşitlikten bu mücadeleden bir adım geri durmayacağız. Bugün İzmir’de bir cinayet işlenmiştir. Tetiği çeken bir katil vardır. Ama hiç kimse bize bu katili yaratan bu katili besleyen bu katili büyüten, bunu bu ülke halklarının başına bela eden düzeni unutturmamalıdır. Biz o alçak katil hak ettiği cezayı alsın diye elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama bugün izmir de bir şey için daha söz veriyoruz. Onu yaratan besleyen ve büyütenler bilsin ki bu halkın iki eli onların da yakasında olacak onlardan da hesap soracağız. Kardeşlerim HDP’yi susturmak istiyorlar. Biz biliyoruz. Şahidiz ne yaparlarsa yapsınlar. HDP susmadı, susmayacak. HDP’yi yalnızlaştırmak istiyorlar. Duysunlar bilsinler işte buradayız. Hdpnin yanındayız. Buradayız ne yapabiliyorsanız. Gücünüz neye yetiyorsa biz de buradayız. İstedikleri şey bu halkı susturmak, sindirmek ve korkutmaktır. Hayır siz korkun! Katliamcılar korksun! Hırsızlar korksun! Bir dim dik burada olmaya devam edeceğiz!" şeklinde konuştu.