İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Ordu 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan İmamoğlu'nu 354 gün boyunca 20 TL para yani toplamda 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası alınan ve 23 Haziran'daki seçimler için tekrar aday olan Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla gittiği memleketi Trabzon'da, Ordu'da ve Giresun'da mitingler düzenledi.

5 Haziran 2019'da dönüş için gittiği Ordu'da da mitin düzenleyen İmamoğlu, buradaki miting için Ordu Valisi Seddar Yavuz'un, mitingin erken bitirilmesi için baskı yaptığını belirtti. Aynı günün akşamında Ordu'dan ayrılmak üzere Ordu-Giresun Havalimanı’na geldi.

İmamoğlu burada havaalanının VİP bölümünden geçerek uçağa binmek istedi ama Vali Seddar Yavuz'un talimatıyla alana alınmadı. Bunun üzerine İmamoğlu'nun “Vali itlik yapmıştır, aynen iletin vali itlik yapmıştır” şeklinde bir ifade kullandığı iddia edildi. İmamoğlu "Vali basitlik yapmıştır" dediğini söyledi.

Daha sonra İmamoğlu'na bu ifadesi nedeniyle 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret'ten dava açıldı. İmamoğlu'nun 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.