Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, Dolar/TL kurunda devam eden artışa dikkat çekere, “Gezi’de 2 kuruş artınca kendisini yerden yere atanlar, ölen çocuklara değil, kırılan otobüs camlarına ağıt yakanlar ölü taklidi yapıyor” dedi.

Partisinin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından bugün basın toplantısı gerçekleştiren Kadıgil, “Artık doların rekor kırmasının haber değeri yok. Türk lirası Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana en değersiz günlerini yaşıyor” diye konuştu.

[Erdoğan ]Ne demişti? ‘24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılırmış göreceksiniz.’ Bunları derken dolar 4.75 tl idi. Bugün 9.20 ‘Bunların kafası basmaz, ben ekonomistim’ diyen kainat lideri sadece son 2 yılda; 4 merkez bankası başkanı, 2 ekonomi bakanı değiştirdi dolar kuru bana mısın demiyor”

Hayır maaşı dolarla almıyoruz. Ama o maaşla aldığımız elektriği, doğalgazı dolarla alıyoruz. Şeker fabrikalarını talan ettiğiniz için şekeri, kağıt fabrikalarını talan ettiğiniz için kağıdı, metal ve demir-çelik fabrikalarını, madenleri tüm hammadde üretim tesislerini peşkeş çektiğiniz için her şeyi dolarla alıyoruz! Sayenizde samanı, gübreyi, tohumu, patatesi dolarla alıyoruz!