Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu hakkında Sezgin Baran Korkmaz'ın holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı "SaBıKa Holding" broşürünü paylaştığı gerekçesiyle "Cumhurbaşkanın hakaret ettiği" iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube üzerinden yayınladığı ifşaatlarda Sezgin Baran Korkmaz'ın bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiğini ileri sürmüş, CHP de Türkiye gündemine oturan iddialara ilişkin "SaBıKa Holding" broşürü hazırlamıştı. 

Broşürü sosyal medya hesabından paylaşan Canan Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…”

BERAAT ETTİ

Canan Kaftancıoğlu, bugün "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu, İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada beraat etti. 

CHP'li Kaftancıoğlu, 3 davada verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından 31 Mayıs'ta Silivri Cezaevi'ne gönderilmiş, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmıştı.