Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan'ın partisinin Rize kongresindeki konuşmasına gönderme yaparak, " Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostu Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkanlardır” dedi, 

Ecevit Keleş, Geyve İlçe Danışma Kurulu’nda bir yurttaşın söz konusu konuşmaya dayanarak CHP'nin dostlarını sorması üzerine şunları söyledi:

"Maalesef anlamı sevgi olan bir günde acı bir olayla içimiz yandı. Gara’da 13 vatandaşımızı şehit verdik. Henüz onları son yolculuğuna uğurlamamıştık ki, Rize’de Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı bir kongrede, çekinerek de söylesem ‘utanç’ verici birtakım gelişmeler oldu. Öncelikle bu noktada bizlerin dostlarımız kimdir derken, hükümetin de dost görünüşünün altında neler yaptığına dikkat etmek lazım. Öte yandan uzun zamandır partimizin dostları üzerinden açıklamalar yapılmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir İl Başkanı olarak şunu söylemek isterim ki; bizim dostlarımız Kuva-yi Milliye ruhunu benimseyenlerdir. Bizim dostlarımız asırlar boyu dalgalanan, üzerinde şehitlerimizin kanını taşıyan ay yıldızlı bayrağımıza saygı duranlardır. Bizim dostlarımız, ‘Mevzubahis vatanda, gerisi teferruattır.’ diyebilenlerdir. Milletin dualarıyla, Cumhuriyet’in ilkeleriyle, yurttaşının haklarını korumak için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostları; toprağa tohum eken çiftçidir, üreten işçisinin hakkını en iyi şekilde veren sanayicidir, hemşehrisini işine gücüne taşıyan servis şoförüdür, kantincidir, bugün Gara’da kahramanca mücadele eden Mehmetçik’tir, hemşiredir, işportacıdır. Ama asla Cumhuriyet’in değerlerine saldıranlar, ülkemizin kılcal damarlarına sızmaya çalışanlar ya da din ile yurttaşını kandırmaya çalışanlar değildir. Terörle yan yana yürüyenler hiç değildir.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN DOSTU CUMHURİYET’İN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKANLARDIR”

Bugüne milletim ve vatanım için çalışıp ve mücadele ederken, yurttaşının dertlerine ve sorunlarına çözmek ararken tek dostum, bizimle beraber yurttaşın ve esnafın dertlerine çözüm arayanlar, onların sorunlarına vakıf olanlardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostu millettir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostu Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkanlardır.”