Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Yargıtay'ın İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili aldığı karara tepki gösterdi. Başkan Keleş:" Bir kez daha adaletsizlik vuku buldu. "dedi.

Kaftancıoğlu'na ithafen yapılan suçlamaların asılsız ve kanıtsız olduğunu belirten Keleş, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
 "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından maalesef ki onandı. Alınan kararlar bir kez daha gördük ki ifade özgürlüğü diye bir hak Türkiye'de maalesef iktidar sebebiyle işlevini gerçekleştiremiyor. Ankara ve İstanbul'da CHP hezimetine katlanamayan iktidar asılsız suçlamalarla şimdi de Kaftancıoğlu'nu hedef gösteriyor. Suçsuz yere hapiste yatmasına, yargılanmasına neden oluyor. Biz buna şiddetle karşıyız. Kararın bozulması, adaletin tecelli etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu ülkeye adaleti, ifade özgürlüğünü yeniden biz getireceğiz."