Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Marmara bölgesinin en büyük göleti olduğu ifade edilen Kayaboğazı Göleti'nin kuruduğunu ve çiftçilerin sulama sıkıntısı çektiğini söyledi.

Ecevit Keleş, Taraklı'ya yaptığı ziyarette İlçe Başkanı Kadir Güneş'le beraber esnafı ve halk ile sohbet edip, sorunlarını dinledi. Halka maske de dağıtan Keleş, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede kendisine iletilen sorunları gündeme getirdi.

Keleş'in değerlendirmeleri şöyle:

 “Taraklı İlçemize gerçekleştirdiğimiz ziyarette halkla, esnafla bir araya geldik. Kendilerine yanımızda getirdiğimiz maskelerden takdim ettik. Bizleri çok sıcak çok samimi karşıladılar. Yaptığımız sohbetlerde ilçenin sorunları üzerine konuştuk. Bu konuda farklı sorunlar karşımıza çıksa da esnafın dilinde hep aynı kelime, doğalgaz. Taraklı kültürel olarak çok eski. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde bile yer almış şirin bir ilçe. İlçemizin turizm olanağı bu kadar yüksekken, Sakarya gibi büyük bir şehrin ilçesiyken hala doğalgaz hizmetinin ulaşmaması açıklanamaz bir durum.” 

“YUNUSPAŞA CAMİİNİN  RESTERASYONA İHTİYACI VAR”

 “Yine esnafımızın, halkımızın çok bahsettiği bir konu da tarihi binaların restorasyonu. Taraklı o kadar eski ve kültür dolu bir ilçe ki, Osmanlı’nın kuruluşundan önce bile insanlar tarafından yoğun olarak tercih edilen bir bölge. Bu durumun bir getirisi olarak da ilçenin içerisinde çok farklı yapılarda eski ve tarihi binalar var. Bunlardan biri de Yavuz Sultan Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan 493 yıllık Yunus Paşa Camisi. Gerçekten herkesin görmesi gereken bir eser. Fakat Yunus Paşa Camii restorasyon gerektiriyor.Acil olarak tarihi Yunuspaşa camine sahip çıkılmalı."

“TARAKLI ÇİFTÇİSİNİN DE ŞİKAYETLERİ VAR” 

"Taraklı’da üreten çiftçi bahçelerini sulamada büyük sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Taraklı’da sulama sıkıntısı gerçekten çok vahim..Marmara Bölgesinin en büyük sulama göleti  diye ifade edilen Kayaboğazı Göleti kurumuş durumda..Çiftçi göletten istifade edemiyor.

İlçenin tarım konusunda da büyük sıkıntıları var. İlçe çiftçisi genellikle daha çok arpa,buğday mısır,ay çekirdeği  sebze ve meyve yetiştiriyor. Tarım ilaçlarının fiyatları, araçlarında kullandıkları yakıtın pahalılığı, devlet desteklerinin yetersiz olması ya da hiç verilmemesi… Hepsi çiftçinin belini büken durumlar olarak karşımıza çıktı. Ayrıca bu durum sadece Taraklı ilçemizde değil ziyaret ettiğimiz farklı yerlerde karşılaştığımız bir şey.  Tüm bunların yanında üretici, ürününü gerekli fiyata da satamıyor.”