Ecevit Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, “Önlem adı altında alınan kararlar kesinlikle yetersizdir. Bu haliyle ne virüsün yayılmasını engelleyebiliriz ne esnafın derdine derman olabiliriz ne de sağlık sistemini çöküntüden kurtarabiliriz” dedi.

BOŞALAN YOĞUN BAKIM YATAĞI İÇİN ONLARCA BEKLEYEN HASTA VAR

Gerçek sayıların gizlendiğini iddia eden Keleş, “Ortada bir sorun varsa, bu soruna çözüm noktasında herkesin fikri alınır. COVİD-19’un Türkiye’ye gelişinden bu güne yürütülen çalışmalar yetersiz kaldı. Sağlık, eğitim ve ekonomi… Hepsinde kötüye gittik. Şimdi yine bir karar alındı ancak yetersiz. Yine her konuda yetersiz ve geç kalınmış. Yaz aylarında vatandaşlara virüsün yenildiği havası verildi ancak geldiğimiz noktada hastanelerin yoğun bakımlarında boş yatak yok. Boşalan bir yoğun bakım yatağı içinse onlarca bekleyen hasta var. Hala sayılar gizleniyor ve hükümet vatandaşlarına gerçeği anlatmıyor” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ DA ARTIK BU YÜKÜ TAŞIYAMIYOR

Keleş şöyle devam etti:
"Virüsten etkilenen ekonomi dedik, sağlık dedik bir de eğitim sistemimiz var. Hali hazırda ağır aksak işleyen sistem, virüsün de darbesiyle tabiri caizse yerle bir oldu. Çocuklarımız aylarca uzaktan eğitim gördü. O süreçte de evinde internet, bilgisayar, tablet olmayan, bu sisteme erişemeyen çocuklarımız olduğundan çokça bahsettik ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüz yettiğince durumu yeterli olmayan öğrencilerimize bilgisayar ve tablet sağladık. Hükümet ise bu konuda da acele etti ve okulları açtı. Gelinen noktada virüsün bu yayılma hızında bunu devam ettirmek mümkün değil elbette. Okulları yine kapandı. Pandeminin etkilerinden en çok korumamız gereken evlatlarımızı ve psikolojilerini, yanlış atılan adımlarla birlikte maalesef koruyamadık. Çocuklarımızın bir yılı heba olmuş durumda."

İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SÜREÇTE TEK ÇARE “ 15 GÜNLÜK KAPANMA”

Durumun bu aşamaya geleceğini daha önce dile getirdiklerini anımsatan Keleş, şunları kaydetti:
“Peki ne yapılmalı? Yapılması gereken ilk önce halkın sağlını korumak adına gerçek bir karantina dönemini başlatmak. Evet, ekonomi bu durumda çok zorlanacak anca başka çare kalmadığını düşünüyorum. Bu süreçte esnafın sorunlarına çare bulmak adına vergilerinde, faturalarında hükümet indirime gitmeli. Kıbrıs’a kişi başı bir uçakla giden hükümet, esnafı için artık adım atmalı. Bundan aylar önce mart, nisan, mayıs aylarında bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak her bölgede, her mevkide dile getirdik. ‘Eğer şimdi önlemleri ciddi almazsanız, fedakarlıkları şimdi yapmazsanız, bu durumun ekonomiye etkisi çok daha fazla olacak. Şimdi edilecek zararın iki, üç katı bu ülkenin yurttaşlarının sırtına binecek.’ Dile getirdiğimiz konu tam olarak da buydu. Gösterilen turkuaz tablolar, alınan yetersiz önlemler, zaten zor durumda olan esnafımızı şimdi çok daha kötü bir bataklığa sürüklüyor. Virüsün, esnafa olan etkisi büyüdükçe, hükümet de vergilere faturalara yeni zamlar yaparak buna tuz, biber ekliyor.”