Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç için kullandığı ifadelere tepki gösteren CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Irkçı, cinsiyetçi ve etnik değerleri yok sayan, ifadeleri en ağır şekilde kınıyor ve kabul etmiyorum” dedi.

Kalaş, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın , CHP'nin eski milletvekili Fikri Sağlar'ın türbanlı hakimlere yönelik konuşmasını eleştirirken sarf ettiği  “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor, geçti o işler" sözlerini kınadı.

Erdoğan'ın sözlerinin hedefindeki kişinin CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç olduğunu vurgulayan Keleş, açıklamasında şunları kaydetti:

“YAPILAN AÇIKLAMA BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

 “Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana kadınlara her zaman değer vermiş ve onların toplumdaki yerini sağlamlaştırmak adına çok önemli adımlar atmıştır. Bugün de partimizin en önemli noktalarında kadınlar görev almakta, Türkiye ve partimiz için mücadele etmektedir. Sn. Parti Meclisi Üyemiz Av. Sevgi Kılıç da çok önemli bir değerimiz ve yol arkadaşımızdır. O’nun şahsına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama bizleri derinden üzmüştür. Bu noktada bu ırkçı, cinsiyetçi ve etnik değerleri yok sayan, kılık ve kıyafet üzerinden bir kadını, topluma gösteriş aracı olarak tanımlayan ifadeleri en ağır şekilde kınıyor ve kabul etmiyorum.”

“KADINLARIMIZIN KIYAFETLERİ YÜZÜNDEN ELEŞTİRİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

 “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten kişinin toplumun değerlerine saldıran, ötekileştiren, siyasi ahlak ve üsluptan uzak, kadını aşağılayan ifadeleri, AK Parti’nin uzun süredir takındığı kutuplaştırıcı politikaların devamıdır. 12 Eylül döneminin kalıntısı bu düşünceler ilk seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesiyle beraber Türkiye’den silinecektir. Öte yandan toplumun hiçbir noktasında kadınlarımızın kıyafetleri yüzünden eleştirilmesini ve engellenmesini doğru bulmadığımı, bu noktada yargıda görev yapan kadınların başörtü yüzünden ötekileştirilmesini ve eleştirilmesini de doğru bulmuyorum.” 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Ayasofya'da kıldığı Cuma namazından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin eski milletvekili Fikri Sağlar'ın türbanlı hakimlere yönelik sarf ettiği sözler hakkında şunları söylemişti:

""Hangi kuruma hangi şartlarla gelinir bu bellidir. Bunlar çok şeyler görecekler daha. Kuralları bunların değiştirme hakkı, yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? Buralara kadar gelindi, daha çok mesafe alacağız, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Erdoğan'ı bu sözlerinden ötürü tüm türbanlı kadınlardan özür dilemeye çağırmıştı.