Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Uzunçarşı ve Unkapanı Projesinin yürütüldüğü bölgede esnafları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Keleş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, İl Başkan Yardımcıları Cemal Demir ve İsa Şahinoğlu ve diğer yöneticilerle ilk ziyareti Uzunçarşı esnafına yaptı.

Esnafın zor bir dönemden geçtiğini, fiyatlarda yaşanan istikrarsızlığın esnafa yansıdığını dile getiren Başkan Ecevit Keleş, “Esnafımız, ülke ekonomisinde yaşanan kötü yönetimin bedelini halkımız gibi ödüyor. Sattığı ürünü aynı fiyata yeniden rafına koyamıyor. Bir de fahiş artışı esnaf yapıyor gibi oluşturulan algı nedeniyle müşteri ile karşı karşıya geliyor. Dövizdeki iniş çıkışlar nedeniyle üreticinin yaptığı zam esnafa yansıyor. Gıda başta olmak üzere fiyat istikrarı sağlanması gerekiyor” dedi.

CHP’in esnafa yönelik projeleriyle ilgili bilgiler veren Keleş, “CHP iktidarında Aile Sigortası projesi hayata geçirilecek. Esnaf Bakanlığı kurulacak ve Halk Bankası bu bakanlığa bağlı olacak. Esnaflarımız, CHP iktidarında nefes alacak” diye konuştu.

“PARA YOKSA NEDEN İHALEYE ÇIKTINIZ; HAMASET DEĞİL CEVAP BEKLİYORUZ”

Unkapanı Meydanı’nda esnafları ve proje alanını da gezen CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, “4 aydır Unkapanı Projesinde bir arpa boyu yol alınamadı. Eylül ayında para yoksa bu projelere neden başlanıyor diye sorduğumuzda hamaset dili kullanan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, canlı yayında Sakarya’mızın sorunlarını konuşalım teklifimize de dönüş yapmadı. Yurttaşlarımız adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YİNE SORUYORUZ PROJE NE ZAMAN TAMAMLANACAK?”

Projeyle ilgili geçmişte sorduğu soruları yineleyen Keleş, “Biz, kamu adına hizmet veriyoruz, yurttaş size Belediye Başkanlığı görevi, bize de muhalefet görevi verdi. Görevimi yurttaşlarımız adına yapıyoruz ve takipçi olmaya devam edeceğiz. Unkapanı Meydanı Projesi ilan edilen tarih geçmiş olmasına rağmen niçin bitirilemiyor. İptal edildiği söylenen ihale yeniden yapıldı. Burada kamu zararı ortaya çıkmıyor mu? Büyük hesap adamı Yüce, yalnızca soruya cevap verin. Unkapanı Esnafı sizden cevap bekliyor, hamaset değil” dedi.