Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, genel kurulda yaptığı konuşmada, bütçe üzerine yapılan tüm eleştirilere karşın, Recep Tayyip Erdoğan'ın dediklerinin geçtiğini belirterek, "Yani biz ne anlatırsak anlatalım, nasıl anlatırsak anlatalım, özellikle AKP'li vekiller ezberleriyle devam ediyorlar" dedi.
Erkan Baş, "Bakın, bugün, burada yaptığımız tartışmanın özü ne? Biz diyoruz ki "Bu memleketin işçileri, emekçileri, yoksulları sömürülüyor hatta sayenizde sürünüyor." Siz de diyorsunuz ki: "Yok öyle bir şey, her şey çok güzel." Şimdi, biz defalarca anlatmaya çalıştık, beceremedik, o zaman başka türlü bir anlatma yolu arayalım dedim" diye konuştu.

Metal işçilerinin Gebze'de, İstanbul'da, İzmir'de, Eskişehir'de ve birçok yerde sabah güneş doğmadansokağa çıkarak, bütçeye yönelik eleştirilerinin yer aldığı bildiri dağıttığını ifade eden Baş, "Kendileri bu bütçeyi nasıl görüyorlar, kendileri bu ülkeyi nasıl görüyorlar, bunu anlatan bir bildiriyi dağıttılar. Hani "Senin anlattığın gibi değil, öyle değil" diyorsunuz ya, o zaman bırakalım, işçiler anlatsın, işçiler konuşsun. Ben, izninizle, Birleşik Metal İşçileri Sendikasının bugün Türkiye'nin dört bir yanında dağıttığı bildiriyi okumak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Erkan Baş, daha sonra metal işçilerinin görüşlerini, taleplerini içeren bildiriyi okudu.