Emekçinin hakkını vermeyen Migros patronlarına tepkiler büyüyor. Son olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) birçok ilde Migros mağazalarına giderek boykot kararını yerinde de haykırdı.

Sefalet zammına karşı iş bırakan Migros depo işçilerinin 1 ekmek parası kadar zam talepleri Anadolu Grubu patronları tarafından kabul edilmedi. İşçiler, direnişi büyütme kararı alırken, 250 işçinin işten çıkarıldığı belirtildi.

Migros işçileri; 2021’in ikinci yarısında 103 milyon 265 bin lira kar elde eden patronlardan 4 TL zam istedikleri için direnişe geçti. Patronlar sefalet zammında ısrar ederken, yüzlerce işçinin işten çıkarılmasıyla daha da büyüyen direniş sürüyor.

TİP’TEN MİGROS BOYKOTUNA YERİNDE ÇAĞRI

İşçilerin direnişine destek olan TİP üyeleri, birçok şehirde mağazalarda açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Değerli müşteriler.

Migros mağazandasınız. Ekmek reyonuna gidip bir bakın 4 TL’lik ekmek var mı? Bu mağazanın depo çalışanları her şeyin fiyatı iki kat artmışken sadece yüzde 8 maaş zammı aldılar. Dediler ki olmaz, saatlik ücretlerimiz 4 TL artsın yani bir fırındaki ekmek fiyatı. Migroslarda o ekmeklerden yok. Düşünün burada gördüğünüz ürünleri taşıyan o işçiler buradan bile ekmek alamıyor. Kendi çalıştıkları mağazaların rafları reyonları bile onlara uzak.

İstedikleri bir ekmek parasıydı. Ama ne oldu? son 1 senede karı %60 artan cirosu katlanan Migros kendi depo işçisine yüzde 8 teklif etti. 

Kabul etmeyen 250 işçiyi işten çıkardı

‘HEP BERABER BU EMEK HIRSIZLARINA GÜZEL BİR DERS VERELİM’

Bizler Migros işçilerinin ekmek davasında yanlarındayız. Sizler de yanlarında olun. Sizlerin de ekmeğiniz çalmak isteyeceklerdir. Birbirimizle dayanışma vakti.

Elektriğimizi, doğalgazımızı, çocuğumuzun sütünü emekçinin ekmeğini çalanlar, karşılarında Türkiye İşçi Partisi’ni bulacaklar ama yetmez Türkiye İşçi Partililer olarak diyoruz ki karşılarında halkı bulsunlar.

Hep beraber bu emek hırsızlarına güzel bir ders verelim, emekçilerin alamadığı ekmeği kendi gırtlaklarına basan Migros mağazalarını protesto edelim alışverişi keselim Migros Depo emekçilerinin yanında olalım.”