Özkoç yaptığı yazılı açıklamada, Ali İhsan Yavuz’un tüm Türkiye’nin gözü önünde söylendiği sözleri bile inkar edecek noktada yalana sığındığını belirterek, “Yavuz açıkça yalan söylüyor ve ne yazık ki bunu ilk kez de yapmıyor. Kendisi milleti temsil etme yeterliliğine, vasfına sahip değildir, bir an önce istifa etmeli” dedi.

“BİRAZ İSTİRAHAT ETMELİ…”

Özkoç, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ali İhsan Yavuz, ne yazık ki yalanı alışkanlık haline getirmiştir. Tüm Türkiye’nin önünde, canlı yayında söylediği ve bir şekilde kamuoyuna malolmuş sözlerini bile “böyle bir söz söylemedim, birisi ispat etsin istifa edeceğim” netliğiyle inkara kalkışması, hepimizi şaşkına çevirdi. Vakit geçirmeden istifa etmeli ve bence biraz istirahat etmeli.

Çünkü ne yazık ki ürettiği yalan siyaset, halkımızın algısına zarar vermenin yanı sıra bir bedel de yaratıyor. Yıllarca bu okulların depreme dayanıklı olduğunu söylediler. Halkı kandırmaya çalıştılar ve ne yazık ki belli ölçülerde de başardılar. Ne oldu? Biz yıllarımızı kaybettik. En büyük şükrümüz bu süreçte bir depremin meydana gelmemiş olması, yoksa ödenen bedel çok daha ağır bir boyuta taşınacaktı.

Yavuz, belge açıklayacağım diyerek düzenlediği toplantıda, tek bir belge ortaya koymadı. Tek iddiası Özkoç’un açıkladığı 21 okul ile bizim yıkacağımız 17 okulun ilgisi yok. Yavuz diyor ki; “21 okul güçlendirilmiş, 2 okul kalmış, onlar da güçlendiriliyor. Ne orta hasarlı, ne ağır hasarlı, ne yıkılma kararı var, hiçbir şey yok bunlarla ilgili.” Yine yalan söylüyor.

“21 OKULU VE BU OKULLARLA İLGİLİ NE İŞLEM YAPILDIĞINI AÇIKLA!”

Okulların durumuyla ilgili tabloyu, 2015 yılı valilik brifing raporu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı soru önergeme resmi yanıtı, yazışmalar, mevcut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Meclis tutanaklarına geçen ifadeleriyle defalarca kamuoyuyla paylaştım. Sunduğum belgeler açık. Bilgiler net.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yıkım kararının ardından telefonla görüştüm, kendisine teşekkürlerimizi ilettim. Okulların yıkım kararını, gecikmiş de olsa doğru bir karardır, takdirle, saygıyla karşılıyoruz. Depreme dayanıksız okulların bir an önce yıkılmaları ve yerine sağlıklı, depreme dayanıklı okulların yapımı için de elimizden gelen maddi, manevi her türlü desteği vereceğiz.

Konuyu yalanla bulandırmak ayıptır. Ancak kendisinden açıklama beklediğim bir sorum var; 2015 valilik brifing raporunda yer alan depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıp yeniden yapılması gereken 21, güçlendirilmesi gereken 39 okul hangileridir ve bu okullar için 2015’ten bu yana hangi işlemler yapılmıştır? Bir an önce, bizim yaptığımız gibi belgelerle kamuoyuna açıklamasını bekliyorum.”