CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, esnafın dükkân açmasını engelleyen uygulama sebebiyle, Sakarya esnafının ekonomik olarak dayanacak gücünün kalmadığını, ülkeyi yönetenlerin Sakarya esnafının sesini duyması gerektiğini dile getirdi.

Sakarya esnafının iktidarın yanlış kararlarının ceremesini çektiğini belirten Özkoç, “Sakarya, ilk açıklanan koronavirüs risk haritasından bugüne vaka sayılarında düşüş yaşadı. Bugün geldiğimiz noktada vaka sayısı daha yüksek olan illerde esnaf dükkânını açarken, Sakarya esnafımız maalesef hala dükkânını açamamıştır” dedi.

AK Parti kongrelerinin hınca hınç dolu olmasına tepki gösteren Özkoç, “AKP kongrelerinde hiçbir önlem alınmadan insanlar alt alta, üst üste oturuyor. Diğer tarafta iktidarın aldığı karar yüzünden, başta Sakarya’mız olmak üzere, Konya, Edirne gibi onlarca ilimizde esnafımız kepenk açamıyor. Parasızlıktan evine ekmek götüremiyor. Bu kabul edilemez, insafsız bir uygulamadır” dedi.

Sakarya esnafının sorunlarını meclise taşıdığını ve yetkili makamlarla görüştüğünü belirten Özkoç, “Böyle giderse esnaf iflas edecek ve bir daha dükkânını açamayacak. Bu garabet uygulama bir an önce son bulmalı ve esnafımız faaliyetlerine başlamalıdır” dedi.