CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, dün dördüncü duruşması yapılan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamayla ilgili dava sürecinde, “Adalet istediklerini” vurguladı.

“Hendek’e ve tüm Türkiye’ye adalet istiyoruz” diyen Özkoç, geçmiş yıllardaki patlamalarda adaletli kararlar verilmiş olsaydı, 3 Temmuz 2020’deki patlamanın gerçekleşmeyeceğini belirterek, “Patlamada 7 kişi yaşamını yitirdi, 127 insanımız yaralandı. Geçmişte adalet sağlanmadığı için bu bedel ödendi. Kimse şunu unutmasın; adalet hayat kurtarır, adalet iş demektir, aş demektir, yaşamın ta kendisidir. Her birimiz için her koşulda adalet sağlanıncaya kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

“UNUTULMAMASI GEREKEN İKİNCİ BİR PATLAMA DAHA VAR”

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 7 işçinin hayatını kaybettiği, 128 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davanın dün dördüncü duruşması görüldü.

Özkoç konuyla ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede özetle şunları söyledi:

“Sözkonusu fabrikada, 13 yıl içinde 7 patlama meydana geldi. Bu patlamalardan sonra açılan davalarda, soruşturmalarda, denetimlerde adalet sağlanmış olsaydı, 3 Temmuz 2020’deki patlama gerçekleşmeyecekti. Açık olan gerçek budur. Bugün adalet sağlanmazsa, yarın başka canlar yitecek, başka hayatlar kararacak.

Fabrikada yaşanan patlamadan sonra, patlayıcıların sevkiyatı sırasında ikinci bir patlama daha yaşandı. Bunun da unutulmaması gerek. Aynı ihmaller zinciri nedeniyle 3 evladımız şehit oldu, 1’i ağır 12 kişi yaralandı.

Her iki patlama da gerekli tedbirler alınarak önlenebilirdi. Kaza değil, her iki patlama da açık iş cinayetidir ve hesabı sorulmak zorundadır.

Her iki acı olayda da iktidar, mağdurdan değil, güçlünün yanında, failin yanında yerini aldı. Gözü yaşlı aileler bekleyişlerini sürdürürken fabrika sahibine açılan telefonları, henüz cenazeler ortadayken patrona verilen moral yemeklerini hiçbirimiz unutmadık ve unutmayacağız.

Adalet istiyoruz. Güçlünün değil haklının yanındayız ve hak yerini buluncaya, adalet sağlanıncaya kadar mücadele edeceğiz.”