Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin ÖzkoçCHP PM üyesi Ayça Taşkent, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Kocaali İlçe Başkanı Mithat Sarı, CHP Ferizli İlçe Başkanı Refik Elçin ve parti yöneticileri, Kocaali ve Ferizli’deki muhtarları ziyaret etti.

CHP’liler ilk önce Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Akyüz ve ilçedeki muhtarlarla biraraya geldi. Muhtarların sorunlarını, ilçedeki sıkıntıları ve çözüm önerilerini dinleyen CHP’liler, parti politikaları hakkında bilgi verdi.

Özkoç burada yaptığı konuşmada, muhtarlık kurumu güçlendirilmeden Türkiye’de demokrasiden söz edilemeyeceğini belirterek, Meclis’te bu hafta yasalaşan Seçim Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında muhtarların haklarını nasıl savunduklarına ilişkin bilgi verdi.

Teklifte yer alan; muhtarların seçilme yeterliliklerini, seçimden önce değil, seçildikten sonra ibraz etmelerine yönelik düzenlemeye tepki gösterdiklerini anlatan Özkoç, “Tepkilerimiz sonucu madde tekliften geri çekildi. Böylece muhtar adayları seçilme yeterliliklerini seçimden sonra değil, önce ortaya koyacak. Seçilmiş bir muhtara, seçimden sonra sen yeterlilikleri sağlamıyorsun, ikinci sıradaki adaya mazbatayı vereceğiz gibi bir müdahale söz konusu olamayacak” dedi.

Özkoç, yereldeki sorunların ve ihtiyaçların en iyi muhtarlar tarafından tespit edilebildiğini, muhtarların bu yönüyle demokrasinin ilk halkasını oluşturduğunu ifade ederek, “İktidara geldiğimizde atacağımız ilk adımlardan bir tanesi; Muhtarlık Kanunu’nu çıkarmak olacak. Muhtarlar için bir muhtarlık bütçesi oluşturacağız. Muhtarlar sosyal yardımların dağıtılmasında etkin bir rol üstlenecek” dedi.

Özkoç ve beraberindeki heyet, daha sonra Ferizli Muhtarlar Derneği’ne geçti. Dernek Başkanı Haluk Onay ve ilçenin muhtarlarıyla görüştüler.

CHP’liler, burada da muhtarların beklentilerini ve çözüm önerilerini dinledi, ülke gündemi ve CHP’nin çözüm politikalarına yönelik bilgi verdi.