CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç başkanlığındaki CHP heyeti, Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin bilgi ve izlenimleri aktarmak, değerlendirme yapmak üzere CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, yöneticiler ve partililerle biraraya geldi.

İl Binasında dün akşam saatlerinde gerçekleşen toplantıda, Özkoç ile birlikte heyette yer alan CHP Genel  Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve heyete eşlik eden TBMM Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yer aldı. 

Özkoç burada yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan, bölgedeki yetkililerden edindikleri bilgileri, vatandaşlarla gerçekleştirdikleri sohbetleri ve izlenimleri aktardı. Özkoç, hastanedeki yaralıları ziyaret ettiklerini, müdahale ve tedavi süreçlerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Çalışmalar hala devam ediyor. Dualarımız, umudumuz kardeşlerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması” dedi.

“TÜM ÖRGÜTÜMÜZ, BELEDİYELER, GÖREVE HAZIRIZ”

Özkoç, özetle şunları söyledi:

“Biz CHP heyeti olarak Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan, YDK Başkanımız Uğur Bayraktutan, Meclis Başkanvekilimiz Haydar Akar ve ben, hemen olay yerine intikal ettik. CHP İl Başkanımız ve Hendek ilçe Başkanımız bizden önce olay yerindeydi. Yol boyunca gerekli bilgileri bize ilettiler, Genel Başkanımızla görüşmeleri gerçekleştirdiler. Bölgede İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız bir kriz masası oluşturdu. Sayın Vali, Büyükşehir Belediye Bakanımız ve Sakarya’nın tüm milletvekilleri oradaydık.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi hemen itfaiye ekipleriyle ilgili gerekli desteği verdi. Bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarımız arıyorlar, ne yapabiliriz diye soruyor, yardım etmeye çalışıyorlar. Biz de Sayın Valimize herhangi bir şeye ihtiyaç olursa Cumhuriyet Halk Partisi’nin göreve hazır olduğunu ifade ettik. Devletin bütün imkanlarıyla oradaki kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hastanelerde de hem başhekimlerimiz, doktorlarımız, tüm sağlık çalışanlarımız, hastalarımızla çok yakından ilgileniyorlar.

“ÖNCE YARALARIMIZI SARACAĞIZ, SONRA İŞİMİZ VAR”

Acımız büyük. İlk önce yaralarımızı saracağız, cenazelerimizi kaldıracağız. Daha sonra bu fabrikada defalarca meydana gelen kazaların bir daha meydana gelmemesi, iş güvenliğinin sağlanması, fabrikada bir sendikanın olabilmesi için tüm gayreti göstereceğiz. Bu tür üretim yerlerinde güvenlik tedbirlerinin ciddi bir şekilde alınması gerekiyor. Yaralı işçilerimizle, yurttaşlarımızla görüştük. Ön izlenimlerimiz, tespitlerimiz var. Ama dediğim gibi önceliğimiz farklı, heyetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Şimdi Sayın İl Başkanımız ve İlçe Başkanlarımızla oturacağız, bir durum değerlendirmesi yapacağız. Hepimizin başı sağolsun, inşallah böyle acıları bir daha yaşamayız.”