CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Son olarak katıldığı bir televizyon programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Saraydan para alıp parti kurmak isteyenler var" sözleriyle kendisini hedef aldığını savunarak Muharrem İnce'nin parti yönetimine eleştirilerini yanıtladı. Özkoç, "Türkiye'yi mağdur eden bir iktidara karşı değil de CHP'nin varlığına, birliğine ve kurumsal yapısına karşı söz söyleyecek bir yaklaşım hiçbir zaman doğru olmaz" dedi.

Gazetecilerin, Muharrem İnce'nin açıklamaları nedeniyle disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği sorusu üzerine Özkoç, "CHP'nin kurumsal yapısını zedeleyecek, onu rencide edecek, hele ki Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı döneminde, Türkiye'yi mağdur eden bir iktidara karşı değil de CHP'nin varlığına, birliğine ve kurumsal yapısına karşı söz söyleyecek bir yaklaşım hiçbir zaman doğru olmaz" dedi.

Özkoç, "Ancak CHP, demokrasiyle, özgürlükle, ifadelerin özgürce kullanılmasıyla da kendi iç yönetimini sağlayan bir siyasi partidir" görüşünü dile getirdi. 

Türkiye'de çok sayıda siyasi parti mensubunun yeni partiler kurduğunu anımsatan Özkoç, "Türkiye Cumhuriyeti bunları kucaklar, karşılıkları neyse milletimiz kendilerine verir. Bizim birbirimizi yıpratmaya, gücendirmeye, kırmaya hakkımız yok" diye konuştu

İNCE: CHP'Yİ DÜZELTEMİYORSAK TABİ Kİ PARTİ KURARIZ

Muharrem İnce, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında, Kılıçdaroğlu'nun, "Saray'dan para alıp parti kurmak isteyenler var" sözlerini hatırlattı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in daha sonra yaptığı açıklamada "Kastedilen Muharrem İnce değildi" sözlerini anımsatan İnce, "Kastedilen ben değilim ama, hedef alınan benim. Kimin kastedilip kastedilmediğini CHP Genel Başkanı açıklamalı" ifadesini kullandı.

CHP'de kalmayı "sonuna kadar deneyeceğini" belirten İnce, yeni parti kurup kurmayacağı konusunda da "CHP'yi düzeltemiyorsak tabii ki kurarız" yanıtını verdi. 

Parti yönetiminin kendisini pasifize etmeye çalıştığını, hatta seçimde düşük oy alacağı düşüncesiyle cumhurbaşkanı adayı gösterdiğini savunan İnce, "Beni ne takımda oynatıyorlar ne de yeni takımda oynamama izin veriyorlar" dedi.

Bazı genel merkez yöneticilerinin kendisine iftira attığını belirten İnce, "Yalanların kurgu merkezi CHP Genel Merkezi" suçlamasını yöneltti.