Cumhuiyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Tank Palet Fabrikası'nın devriyle ilgili sorularının çok net olduğunu, ancak yanıt alamadıklarını belirterek,  iktidarın soruları cevaplamak yerine fabrikayı değersizleştirmeye çalıştığını öne sürdü.

Engin Özkoç, Tele1 Televizyonunda katıldığı programda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tank Palet Fabrikası ile ilgili yaptığı son açıklamayı değerlendirdi. Özkoç, Erdoğan'ın 'fabrikanın değerinin 20 milyar dolar değil 250 milyon dolar' şeklindeki ifadesiyle ilgili şunları söyledi:

"Elindeki fabrikayı ya da ihaleye çıkarttığı herhangi bir işletmeyi değersizleştiren alıcı taraftır, satan taraf değildir. Cumhurbaşkarı Recep Tayyip Erdoğan, 18 milyon metrekarelik bir arazi içine kurulmuş, fırtına obüslerini üretebilen, optik cihaz üretebilen, her türlü tank bakım onarımını yapabilen, Altay tankını da 600 işçi alınsaydı ve prototipini hazırlayan fabrikayla iletişime girilebilsedi çok kısa zamanra üretebilecek bir fabrikayı değersizleştirmeye çalışıyor."