Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.'yi altı yaşında 'evlendirmesi'ne ilişkin iddiaları ‘Utanç verici’ olarak değerlendirdi ve bu tür olayların önüne geçilmesi için herkese görev düştüğünü söyledi.

Hasan zengin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde, genç bir kadının henüz 6 yaşındayken ailesi tarafından evlendirilmesi gibi vahim bir şey gündemimize girdi.

Her ne olursa olsun 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi, onunla ilişkiye girilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bunun ne İslam dininde ne de Anadolu adetinde bir yeri yoktur. Hukukun korumadığı bir şeye başka bir kılıf bulmaya ihtiyaç da yoktur.

Bizim inancımıza göre evlatlarımız; bebekliklerinden yetişkinliğine kadar geçen süreçte koruyup kollamakla, iaşelerini sağlamakla, başlarına gelebilecek herhangi bir sıkıntıyı önlemekle, iyi bir eğitim ve terbiye almaları için çaba sarf etmekle yükümlü olduğumuz, nihayetinde mutlu bir yuva kurmalarını isteyeceğimiz göz bebeklerimizdir.

CHP adres değişikliği yapan seçmenleri uyardı CHP adres değişikliği yapan seçmenleri uyardı

Henüz 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi, ilişkiye zorlanmasını hukuk düzeni korumaz. Aile, toplumun en önemli kurumudur. Gerek kız çocuklarımıza, gerekse aile kurumuna tehdit niteliğindeki böyle vahim hadiselerin önüne geçmek için hepimize önemli görevler düşmektedir.

İleri sürülen iddialar en ince ayrıntısına kadar incelenmeli, yargılamanın akamete uğramaması için gereken tüm koruma tedbirleri alınmalıdır.”