Sözcü yazarı Rahmi Turan, dün (20 Kasım)  dünkü köşe yazısının "Müthiş Bir Haber" başlıklı bölümünde "CHP’li çok önemli bir ismin Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü Erdoğan’ın da bu kişiye ‘Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir’” dediğini öne sürdü.

Turan, iddiasını bugünkü köşesinde de tekrarlayarak, “Saray’a yakın haber kaynağıma bir kez daha sordum: “Yanılmış olmayasın?” Kesin bir ifade ile: “Yüzde yüz doğru!” diye teminat verdi” ifadesine yer verildi.

İnce: Rahmi Turan açıklasın

Turan’ın bu iddiasına ilk tepki CHP’li Muharrem İnce’den geldi.

İnce , Twitter’da “CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP'ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır” diye yazdı.

Özel: Herkesi töhmet altında bırakıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şu açıklamayı yaptı:

“Burada açıklama yapması gereken bunu yazan değerli köşe yazarımızdır. Bunu bekleriz hepimiz. Bunu her birimizin talep etme hakkı var. Orada tarif edildiği şekilde şu an CHP'de aktif siyaset yapan herkesi töhmet altında bırakan bir ifade. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı yapılmış, yapılmaya çalışılan basit bir operasyon olarak görüyorum. Çünkü birileri istiyor ki: Kendi partisi içindeki çatlak, kendi partisi içindeki isimler, ne bileyim Ali Babacan konuşulmasın. Daha önce bu partinin üçüncü başbakanı konuşulmasın.”

Kılıçdaroğlu: Erdoğan niye konuşmuyor

İddiayla ilgili son açıklama da bu sabah (21 Kasım) İsmail Küçükkaya’nın Fox TV’deki yayınına çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Şaşırmadım efendim. Zaten CHP’yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu paralar verildi biz bunları gayet iyi biliyoruz. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum.

"Barış Pınarı Harekatı vardı o millet ittifakını nasıl dağıtırım onun hesabını yapıyor. Başka işin gücün mü yok? Erdoğan’ın CHP’yi dağıtmak için, CHP kendi içinde kavgalıdır devleti yönetemez diye bir algı yaratmak istiyor. Devletin en kilit noktalarında kişileri devreye soktuğunu biliyorum. İsim vermek istemiyorum ama herkes biliyor. Devleti bilen herkes anlar.

"Bu haber madem ki Türkiye’yi çalkaladı. Her konuda konuşma yapan Erdoğan niye bu konuda konuşmuyor. Buradan Erdoğan’a açık ve net soruyorum. Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır kardeşim söyle."