İsmi Türkiye Değişim Partisi (TDP) olan partiyle ilgili toplantıya partinin il başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Partinin logosu Anadolu ve Trakya’yı simgeleyen iki kalp ve ortalarında bir yıldızdan oluşuyor.

Partinin kadın kollarının bayrağı mor, gençlik kolları bayrağı ise sarı renk olarak tanıtıldı.

Partinin bayrağı ise kırmızı beyaz üzerine siyah yazılı olarak tanıtıldı.

Sarıgül ayrıca pazar günü saat 12’de genel merkez binalarını tanıtacaklarını belirtti.

Sarıgül'ün açıklamasından satırbaşları şöyle:

►Siyasetin bir kere yapılış şeklini değiştireceğiz. Türkiye Değişim Hareketi'ndeki her arkadaşım saygıyla, sevgiyle karışacak. Siyasette eleştirilerimizi yaparken bile kalitemizi koruyacağız. Bize oy vermeyi düşünmeyenler bile ‘bravo, Bunlar siyasete nezaket getirdi, kalite getirdi, bunlara oy verilir’ diyecek. Siyasetin rekabet olduğunu, kavga olmadığını bütün ulusumuza haykıracağız. Nasıl 80 öncesi rahmetli Ecevit, Erbakan Hoca, Sayın Demirel, Sayın Özal ile tartışmalar vardı ama sinkaflı konuşmalar yoktu. O nezaketi ve zarafeti Allah izin verirse ülke siyasetine biz taşıyacağız.

►Ana ilkelerimizi tek tek anlatmak istiyorum. Cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyacağız, evrensel hukuk değerlerine bağlı kalacağız, inançlara saygılı laikliği yaşatacağız. Üretimi destekleyeceğiz, sanayicimizi, esnafımızı, tüccarımızı destekleyeceğiz. Alın teri ve emeğin hakkını koruyan ülkemizin en demokratik kitle partisi biz olacağız. Ezberleri bozmaya ‘Bismillah’ diyerek fark yaratmaya geliyoruz. Başaracağız, dikeni battığı yerden siz çıkaracaksınız.