Dünya Göçmenler Günü Programı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz hepimiz, insanlık milletinin evlatlarıyız ve bir sınavdayız. Her zaman söylerim, para, makam, mülk, çok varlık bizi şımartıyor mu diye? Bizleri şımartmadığı gibi inşallah gelecek nesilleri de şımartmaz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Dünya Göçmenler Günü Programı’nda açıklamalarda bulundu.

Gecede söz alan konuşmacıların “Hepimiz göçmeniz” vurgusu yaptığını aktaran Soylu, “Hepimiz göçüyoruz. Çünkü Allah bize bir tembihatta, ‘Hüküm Allah’ındır’ diyor. Bir tembihatı daha var ‘Mülk de Allah’ındır.’ Hiç unutmamak gerekir. Biz hepimiz, insanlık milletinin evlatlarıyız ve bir sınavdayız. Her zaman söylerim, para, makam, mülk, çok varlık bizi şımartıyor mu diye? Bizleri şımartmadığı gibi inşallah gelecek nesilleri de şımartmaz” diye konuştu.

“Dünya kimseye kalmaz”

Soylu, yarın sabah Kilis’te olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Ardından Cerablus, Azez, Mare, El Bab ve vakit olursa İdlib’e geçeceğiz. Eğer Allah istemeseydi bir tek yaprak kımıldamazdı. Bunu bilmenizi isterim. Hiçbir şeyin yapıcısı biz değiliz. Eğer yolunda yürürsek Cenab-ı Allah nasip eder. Biz hep birlikte bir sınavdan geçiyoruz ve bu sınavda Cenab-ı Allah’ın tembihatlarına sıkı sıkıya sarılan bir liderimiz var, kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Herkes bir şey söylüyor ama O, Allah’ın tembihatlarına ve O’nun sözlerine, cümlelerine talip. O’nun cümlelerine talip olmaya da devam ediyor. Bakalım bizler mi kazançlı çıkacağız yoksa dünyaya tapanlar mı? Biz inanıyoruz ki Yunus’un ve Mevlana’nın yolundan gidenler, bu dünyada da öteki dünyada da kazançlı çıkacaklardır. Allah’ınızı severseniz yolunuzdan sapmayınız. Hep birlikte kardeşliğimize sımsıkı sarılalım ve devam ettirelim. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz.”

“Namusumla kazanıyorum” demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili açıklama yaparken; sözü sigorta şirketine getirerek, “Benim bir sigorta şirketim var. Benim hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum” demişti.

Organize suç lideri Peker, Youtube’da yayınladığı 9 videoda,  İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“Engin Sigorta. Süleyman diyordu ya, ‘Ben o poliçe sesini çok seviyorum’ Lan şirketin yüzde 5 bin, 7 bin, 57 kat büyümüş. Dünyanın neresinde böyle bir şey var. O poliçenin sesinde ben de uyurum, herkes uyur.”