CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, "Öyle bir noktadayız ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış"  sözlerine soruşturma açıldıı, AKP ve CHP'li isimler arasında da söz düellosu yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi uyarınca, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından" başlatıldığını duyurdu.

“BİRİLERİ MANDACI OLUYOR”

► HaberTürk kanalındaki bir tartışma programında konuşan Başarır "Öyle bir noktadayız ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" demiş ve eklemişti:  "Ben değer biçemiyorum, 20 Milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 Milyon dolara satılmış. Birileri mandacı oluyor. Başarır gelen itirazlar üzerine "Tank Palet Fabrikası nedir? Ordudur tabii. Bu ülkenin namusudur. Benim namusumdur" ifadelerini kullanmıştı."

“TANK PALET VATANDIR, SATILAMAZ”

►Başarır, gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımda ise “Bizler Sakarya’da Şanlı Ordumuzun Tank Palet Fabrikası’nın satılmaması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyduk!

“Tank Palet Vatandır” satılamaz dedik! Bugün yine aynısını söylüyorum! Tank Palet Fabrikası satılamaz bu ülkenin ordusudur, Türk Ordusu bu ülkenin namusudur!” ifadelerini kullandı. 

Başarır’ın sözleri için kim neler söyledi?

►Milli Savunma Bakanlığı da bugün konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapmıştı. 

Bakanlık, "Şanlı tarihine her gün yeni bir sayfa eklediği böyle bir dönemde milletin ordusuna milletin önünde hakaret edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Başarır'ın sözlerinin "gayr-i milli" olduğunu öne süren Bakanlık, "(TSK) yurt içinde, sınır ötesinde görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.

►AKP Medya Başkanı Mahir Ünal, Başarır için "Muhaberat artığı, Esed aşığı" dedi. Başarır ise Ünal'a "utanmaz adam" diye yanıt verdi.

►CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Başarır hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı'nın tank palet fabrikasının satışına karşı bir şey yapmamasını eleştirdi.

►Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Şerefli ordumuza hakarete edenleri lanetliyorum!" paylaşımında bulundu.

►Altun'a yanıt ise CHP Milletvekili Özgür Özel'den geldi. Özel "Bir atanmış olarak milletin seçtiği vekili lanetlemek nasıl bir hadsizliktir!" dedi.

►AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan, Dertleri, sadece çamur atmak ve yalanın siyasetini yapmak olanlar sanmıyorum ki anlasın. Onlar çukurda debelenneyi zaten hep siyaset yapmak sanıyorlar. Hamdolsun ki Milletimiz olup biteni çok iyi görüyor. Milletimize hizmet yolunda durmak yok yola devam”  ifadelerini kullandı.

►CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, “Sözlerini açıklamasına rağmen, algı operasyonuyla, Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'a başlatılan soruşturmayı kınıyorum.

Ne yaparlarsa yapsınlar, "Tank Palet Vatandır" demeye, ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz” dedi.