Haftalık Time dergisinin son sayısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla yapılan bir röportaj ve onunla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yer aldı. Derginin Orta Doğu muhabiri Joseph Hincks'in imzasını taşıyan haberde, muhalif Rus lider Aleksey Navalni ile kıyaslanan Kaftancıoğlu için "Muhalefetin dişli kurmay başkanı" denildi.

Joseph Hicks, "önümüzdeki günler ya da haftalar içerisinde hakkındaki 10 yıla yakın hapis cezasının kesinleşmesiyle cezaevine girmeyi bekliyor" dediği Kaftancıoğlu'nu şöyle tanıtıyor:

"Kaftancıoğlu Türkiye siyasetinde alışılmadık, yeni bir şeyi temsil ediyor: Muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski tüfeklerine kafa tutmaktan ya da ülkesinde marjinalleştirilenlerden yana tavır almaktan korkmayan seküler ve solcu bir kadın. İstanbul'daki parti örgütünün başı olarak (2019 yerel seçimlerinde) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır aldığı en büyük seçim yenilgisinde hayati bir rol oynadı. 49 yaşındaki politikacı şimdi Cumhurbaşkanı'nın ilgi odağında."

Hicks, ekibiyle birlikte "İstanbul seçimlerini iki kez kazanmak zorunda kalan" Kaftancıoğlu hakkında 8 yıl önce attığı tweetlere dayanılarak açılan davada "terör propagandası" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamalarıyla neredeyse 10 yıl hapis cezasına hükmedildiğini hatırlatıyor.