Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, haftalık basın toplantısında Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Meclis’in çeşitli bahanelerle çalıştırılmadığını belirten Baş, "Metal işçisi, maden işçisi, kargo işçisi, kurye, eğitim emekçisi, basın emekçisi kardeşlerim.Sağlık emekçileri, temizlik işçileri, büro çalışanları… Siz çalıştırılıyorsunuz ama sizlerin dertlerine çare olması gereken bu meclis sadece kendi ihtiyaçları olduğunda el kaldırılıp indirilmek için açılıyor, sonra kapatılıyor. Burada senin dertlerine çare bulunsun istenmiyor, iraden yok sayılmak isteniyor” dedi.

‘HELALLEŞMEYECEĞİZ, HESAPLAŞACAĞIZ’

Konuşmasının devamında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaftan ‘helallik’ istemesine değinen Erkan Baş, “Tayyip Erdoğan biliyor ki hak yedi ve bu suçu örtmenin yolunu arıyor” dedi.

“Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” diyen Baş, şu ifadeleri kullandı:

" Bu arada siyasal dile sokulmak istenen ‘helallik isteme’ meselesine değinelim. Halk arasında hak yiyen helallik isteyebilir. Laik bir ülkede bir ülkenin Cumhurbaşkanı helallik istemez. Hak yedin Tayyip Erdoğan, bunu sen de biliyorsun. Sende kalan hakkımızın hesabını soracağız. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız.”

SARAY REJİMİ BİR ÇETE DÜZENİ, MAFYA DÜZENİDİR’

Sözlerine “Biz bu iktidara Saray Rejimi diyorduk. Saray Rejimi bir çete düzeni, bir mafya düzenidir” diyerek devam eden TİP Genel Başkanı, iki sene önce yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Erkan Baş şunları söyledi:

“Bundan yaklaşık iki yıl önce yine bir basın toplantısı yapmış, orada Beyaz Toroslar günlerinden bu yana nelerin değiştiğini, aslında nelerin değişmediğini şu sözlerle anlatmaya çalışmıştım: 

‘Derin devletle, mafyayla, kontrgerillayla hesaplaşıyoruz dediler ve hiç mi bir şey değişmedi diye düşünenlere de şunu söyleyelim. Şunlar değişti: Beyaz Torosların yerini siyah transporterlar aldı, İşkence merkezi olan emniyet binalarının yerini adresi bilinmeyen işkence merkezleri aldı. 6 ay gözaltında kalan, işkence yapılan, öldürülen insanlar oldu. Devlet Güvenlik Mahkemeleri yerine sahte tanıklar, sahte deliller, tek adama bağlı yargı sistemi kuruldu. Ergenekon davasıyla kontrgerillayla uğraşacağız diyen AKP, Mehmet Ağar, Tansu Çiller gibi çetecileri yedeğine alıp, yerlerine Süleyman Soylu’yu, Sedat Peker’i ekledi.’

Şimdi, bu söylediklerimizin haklılığı sanıyorum herkes tarafından görülüyor. Biz bu iktidara Saray Rejimi diyorduk. Saray Rejimi bir çete düzeni, bir mafya düzenidir."