TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’a “Oğlunu ben mi öldürdüm, öyleyse iyi yapmışım” diyen polis hakkında herhangi bir adli/idari işlem başlatılıp başlatılmadığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Avukat Ebru Timtik, ölümünün 1. yılında 27 Ağustos’ta Gazi Mezarlığı'nda anılmıştı. 2013’teki Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da anmaya katılmıştı. Anmaya katılanlara, polis tarafından kimlik kontrolü yapılmak istenmişti.

Gülsüm Elvan, kendilerine kimlik kontrolü yapmak isteyen polislere, "Kimliği soruyorsunuz, tanımıyor musunuz? Öldürdüğünüz çocuğun annesiyim" demiş; bir polis ise "Ben mi öldürdüm; öyleyse iyi yapmışım" yanıtını vermişti.

Polisin bu skandal sözleri büyük tepki uyandırmıştı.

‘O POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?’

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İçişleri Bakanı Soylu’ya o polis hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Kadigil, önergesinde “Kamu hizmeti yapmakla mükellef bir devlet memurunun Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili sarf ettiği sözlerin TCK m.215 uyarınca “suçu ve suçluyu övmek” suçunu oluşturup oluşturmadığına ilişkin olarak söz konusu memurla ilgili herhangi bir idari/ adli soruşturma başlatılmış mıdır?” ifadelerini kullandı.