Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekilleri, Yeni Yasama Yılı Açılış toplantısına katılmayacak. Genel Başkan Erkan Baş, yaptığı açıklamada, Genel Kurul’da Erdoğan için ‘esas duruş’ planlandığını söyleyerek, “'Tek Adam'ın önünde 'hazır ol'a geçmeyi reddediyoruz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 27. Dönem 5. Yasama Yılı, bugün başlayacak. Açılış programına göre, saat 14.00’te Yeni Yasama Yılı Açılış Toplantısı yapılacak. Toplantıya AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Açılış öncesi Meclis’te bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Erkan Baş, Erdoğan’ın geliş anında İstiklal Marşı’nın okunmaya başlayacağını belirterek, bu yüzden tüm milletvekillerinin ayağa kalkmasının gerektiği ve bunun Erdoğan’a bir “hazır ol" duruşu olarak planlandığını söyledi.

Genel Başkan Erkan Baş,  "Geçtiğimiz yıllarda kendisine hak ettiği gibi davranan, onu ayakta karşımayan milletvekilleri AKP'lilerin içine dert olmuş. Bu nedenle geçen yıl uygulamaya koydukları dahiane çözümü bu yıl da hayata geçiriyorlar. Tayyip Erdoğan salona girecek, hemen İstiklal Marşı başlayacak ve tüm meclis o zatı muhteremi mecburen ayakta ve hazır ol da karşılayacak. Memleketin bunva derdi var ama AKP Grubu'nun tek bir derdi var, Recep Tayyip Erdoan'ın ayakta karşılanması. Bu tabloda bizler TİP milletveilleri olarak sadece AKP Genel başkanının konuşacağı bu meclis oturumuna katılmayacağız. TBMM'nin iradesini sürekli olaark yok sayan, halkın dertlerini değil iktidarın artık yalan makinesi haline gelmiş danışmanlarının yazdığı saçmalıkları, saray propagandası dışında hiçbir anlamı olmayan bir metni önündeki cama bakarak okuyan bir şahsı dinlemeyi reddediyoruz" dedi.