AKP'de Ali Erbaş'a istifa çağrısı! AKP'de Ali Erbaş'a istifa çağrısı!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi kadınların ülke genelinde başlattığı kampanya kapsamında, Adapazarı Gar Meydanı'nda stant açıldı.

İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil'in 10 gün basın toplantısıyla duyurduğu kampanya, TBMM’ye verilen kanun teklifi ile başlamıştı.Çok sayıda Sakaryalı'nın ilgi gösterdiği ve imza verdiği kampanyanın önümüzdeki günlerde de süreceği belirtildi. Dileyenlerin internet üzerinden de kampanyaya katılarak imza verileceği kaydedildi. 

İmza kampanyasında dağıtılan broşürde kampanyaya ilişkin şu bilgiler yer aldı:

  •  Bu ülkede yaşayan 13,3 milyon kadının evde çocuk bakmak zorunda olduğu için iş bile arayamadığını biliyor musunuz?
  • Mesela çocuk gelişimi uzmanları her çocuk için mutlaka gerekli derken; bir maaşımızı vermek zorunda kaldığımız özel kreşler dört yanı sarmışken, buna rağmen bu ülkedeki çocuklarımızın yalnızca yüzde 2,8'inin kreş eğitimi alabildiğini biliyor musunuz?
  • Mesela son 15 yılda MEB’e ait kamusal kreşlerin neredeyse yüzde 80’inin mevcut Saray Rejimi tarafından kapatıldığını biliyor musunuz?
  • Mesela 4-6 yaş aralığındaki yarım milyondan fazla çocuğumuzun ücretsiz ve güvenilir devlet kreşleri yerine birçoğu denetimsiz Kuran kurslarına gönderildiğini biliyor musunuz?
  • Mesela iş yerlerinde kreş açması zorunlu olan büyük büyük patronların bu sorumluluğu yerine getirmek yerine 3 kuruşluk para cezalarını ödemek ya da kadın çalışan sayılarını düşük göstermek suretiyle kreş açma yükümlülüğünden kaçtığını biliyor musunuz?
  • Binlerce, on binlerce kadın çalıştıran koca koca firmalardan bahsediyorum. Bunların tamamı görevini yapmazken, kutsal devletimizin bu tabloyu sadece seyrettiğini biliyor musunuz?

'BU TOPLUM DÜZENİNİ DE SARAY REJİMİ'NİN SIRTINI DAYADIĞI ATAERKİL DÜZENİ DE KABUL ETMİYORUZ'

Biz çocuğu sadece kadın tek başına yapmış ve tek başına belli bir yaşa getirmek zorundaymış gibi davranan bu saçma sapan toplum düzenini de bunu aile adı altında bizlere yutturmaya çalışan Saray Rejimi'ni de o Saray Rejimi'nin sırtını dayadığı ataerkil düzeni de kabul etmiyoruz.

'EVE KAPATILMAYI KABUL ETMİYORUZ'

Çocuk bakımı dediğimiz şey kadın ve erkek tüm toplumun, tüm ebeveynlerin ortak sorumluluğudur. Kadınları eve, çocukları merdiven altı kurslara kapatan bu yobaz düzeni kabul etmiyoruz. Eğitimsizliğe, işsizliğe mahkûm edilip babanın eşin ama illa ki bir erkeğin iki dudağı arasına bakmayı, bırakılmayı, eve kapatılmayı kabul etmiyoruz.

'TİP'Lİ KADINLAR OLARAK 'ÇOCUKLAR KREŞE, KADINLAR İŞE' DİYORUZ'

  • Bir iş bulup çalıştığımızda dahi iş yerinde ayrımcılığa uğramayı, horlanmayı, şiddeti, sırf kadın olduğumuz için işten ilk atılan olmayı biz kabul etmiyoruz.
  • Çarşıda, pazarda fiyatlar el yakarken, gece gündüz çalışıp kazandığımız üç kuruş parayı da kreş parası ya da bakıcı parası adı altında harcamayı kabul etmiyoruz.
  • Bizi işe, ekmeğe, hayata aç bırakanların çocuklarımızı kreşe, oyuna aç bırakmasını ve bunu fıtrat adı altında satmasını kabul etmiyoruz.
  • Açılmayan kreşlerin yerini dolduran sübyan mekteplerinizi kabul etmiyoruz.
  • Özel kreşlere paramız yetmediği için çocuğumuzla birlikte eve kapanmak istemiyoruz. Kreşe yollayacak paramız olmadığı için çocuklarımızın yaşıtlarından geri kaldığı bu adaletsiz, bu rezil düzeni kabul etmiyoruz.
  • 'Kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın, ebeveyn çalıştıran iş yerlerinde kreş açılmasını sağlamak, açmayanı caydırıcı bir şekilde cezalandırmak bu devletin görevidir' diyoruz.
  • 'Her mahalleye yeter sayıda kreş açmak bu devletin görevidir' diyoruz.
  • 'Çağdaş, nitelikli, ücretsiz kreş her anne babanın ama onlardan da önce her çocuğun hakkıdır' diyoruz.
  • Tam da bu yüzden diyoruz ki biz TİP’li Kadınlar olarak, 'Çocuklar kreşe, kadınlar işe' diyoruz.