Türkiye İşçi Partisi (TİP), barınma sorunu nedeniyle ülkenin dört bir yanındaki meydanlarda ve parklarda nöbet tutan öğrencileri, meclise verilen kanun teklifini desteklemek üzere imza toplamaya, emekçileri de bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Partinin sosyal medya hesaplarında yayımlanan açıklamada, “Saray’ın yönetememe krizi, emekçi halkın omuzlarındaki yükü her geçen gün ağırlaştırıyor. Bir yanda bir avuç zengin servetine servet katsın diye beton yığınları inşa edilirken diğer yanda emekçi ailelerin çocukları barınacak yerleri olmadığı için eğitim hakkından mahrum kalıyor. Ama Saray’ın sözcüsüne sorarsanız, her şey yolunda! Onlara göre ‘sözde’ öğrenciler, ‘sözde’ barınamama bahanesiyle provokasyon peşindeler” denildi.

"KAYNAK DA VAR, BÜTÇE DE"

Gençliğin haklı taleplerini karşılayacak olanakların hâlihazırda var olduğu da belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 “Gelecek, gençliğe güvenerek ve tüm olanaklarını gençler için seferber ederek yaratılır. Bu olanaklar için kaynak da var bütçe de.

Tüm öğrencileri okullarda, sokaklarda, meydanlarda kanun teklifimizin yasalaşması için imza toplamaya, emekçileri ise öğrencilerin sesine ses, gücüne güç katmak için kanun teklifini imzayla desteklemeye çağırıyoruz. 

Öğrenciler için aydınlık bir gelecekte inat ediyoruz."