CHP, “İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” sloganıyla Haliç Kongre Merkezinde 37'nci il kongresini gerçekleştiriyor. CHP il kongresinde tek aday mevcut Başkan Canan Kaftancıoğlu. Kongrede 677 delege bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile birlikte salona girdi.

ALTAN ÖYMEN, DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, kongrede divan başkanı seçildi. Öymen yaptığı konuşmada, "CHP Türkiye’nin en büyük partisidir. Cumhuriyet'i kuran, demokrasiyi getiren partidir. CHP, Türkiye’nin ekonomisi ve dış politikasını idare eden partidir. Demokrasiyi yeniden kurma zamanıdır. Bu şekilde idare edilen başka demokratik bir ülke yoktur. İBB seçiminin kazanılması büyük bir adımdır, demokrasinin yürüyüşünün başlangıcıdır. Bu inanışla hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

"HERKESİ SAYGIN KABUL ETMEYEN YÖNETİCİLERİN DEVRİ BİTMİŞTİR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, " Herkesi saygın kabul etmeyen yöneticilerin devri bitmiştir. Türkiye değişiyor. 2017 Haziran'ında Türkiye'nin değişimi başlamıştır. Adalet arayışını dalgalar halinde dünyaya duyurduğu için genel başkanımıza teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimleri kentte de adalet arayışının bir ifadesidir. İstanbul'da güçlü görünenler ne yaparsa yapsınlar adalet istediklerini söylediler. İnşallah bu ülkede böyle bir dönem yaşanmayacak. 23 Haziran da adalet arayışı arayanların başarısıdır. Bu sürecin kodlarını hep beraber doğru okumalıyız. Bu süreçte bize verilen görevi hep birlikte iyi idrak etmeliyiz" diye konuştu.

"MUTLAKA GİDECEKLER"

CHP İstanbul İl Başkanlığı için yeniden aday olan Canan Kaftancıoğlu, kongrede açıklamalarda bulundu.

“Umudun olduğu yerde her zaman tek adamlar yenilmiştir" diyen Kaftancıoğlu, "İstanbul'u halka vererek yeniden 16 milyon insanın yaptınız. Biz İstanbul'da iki yıldır planladık, programladık, inandığımızı söyledik, söylediğimiz her şeyi yaptık, yapamadığımızda kıvırmadık. 16 milyon İstanbullu'ya, İstanbul'a yeniden nefes aldıran başkanımız İmamoğlu'na da teşekkür edelim. Herkesi ama herkesi teşekkür edelim. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de aklıyla, fikriyle, tarif ettiğimiz yeni siyaset anlayışıyla tarife uyan Kılıçdaroğlu'dur. O nedenle İstanbul'da da tüm Türkiye'de de halkıyla birlikte yeni siyasetin lideri Kılıçdaroğlu'na buradan bir teşekkürü gönderelim" dedi.

"Hayali olmayan bir insanın yeni bir siyaset oluşturması mümkün mü?" diye soran Kaftancıoğlu, "Korku duvarları zaman zaman yeni bir siyaset oluşturmayı engelleyebilirim. Çocuklarımızın ellerinden hayallerini ellerinden aldılar, çocuklarımızın borcumuz var. Korkudan daha büyük duygu umut. Mutlaka gidecekler, çünkü artık biz mevsimi başladı" dedi.

Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: "Zulmün en katmerlisi bizde, fikir, sanat hapiste; yargıya güven sıfır. Eğitimin içi boşaltılmış. Kayyumlar sarayın iki dudağının arasında. Kanal İstanbul’u bırakın yoksullara ulaşmak için kanallar açın."