Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, geçen yıl ihalesi yapılan Unkapanı Meydanı düzenlemesinin parasızlık nedeniyle bitiririlemediğini öne sürerek, 'Paranız yoksa niye ihaleye çıkıyorsunuz?' diye sordu.

Keleş yaptığı yazılı açıklamada,  İl Yönetim Kurulu üyeleri İsa Şahinoğlu ve Ayhan Kadanalı ile çalışmaların yarım kaldığı Unkapanı Meydanıı'nda esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinlediklerini belirtti. Esnafın, minibüsçülerin mağdur olduğunu ifade eden Keleş, "En önemlisi halk mağdur. Yapılan işi kontrol ettik, 6 ay içerisinde bitirileceği söylenen meydan 1 yılı aşkın süredir bitirilemedi. Bu gidişle aylar sonra belki bitirilebilir. Niye acaba? 1-Para bitmiştir. 2-Para bitmiştir. 3-Para bitmiştir. Paranız yoksa niye ihaleye çıkıyorsunuz" dedi.

FİRMA SAHAYI TERK Mİ EDİYOR?

Keleş, şöyle devam etti:
"Aldığımız duyumlara göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Firma ile olan fesih kararı tescillendi. Raporlar tutuldu. Önümüzdeki hafta İhaleyi alan Firma sahayı terk edecek. Bölge esnafı 1 seneden beri mağdur. Yeni ihale ne zaman olacak belli değil. Buradaki işin bitmesi yeni ihale sonrası en az 3 ay. Önümüz kış ve pandemi. Milletin aklıyla göz göre alay etmek, hemde bu milletin parasını savurmak en büyük kul hakkıdır.

Bu proje çok acil olmamakla birlikte hiç gerekli olmayan bir proje idi. Ben sadece Sayın Ekrem Yüce’ye diyorum ki sizleri yönlendirenleri tekrar gözden geçirin. Onlar sizleri birazda şehrin acil yapılması gereken işlerine yönlendirsinler.” .